And the winner is…

Daktuin

Juryvoorzitter Elco Brinkman heeft in opdracht van het vakblad Dak & Gevel Groen de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt van de Green Building Award 2012.

Juryvoorzitter Elco Brinkman heeft in opdracht van het vakblad Dak & Gevel Groen de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt van de Green Building Award 2012.

Categorie Daktuin of gevelgroen groter dan 1000 meter

Hoofdkantoor BP Raffinaderij te Rotterdam

Juryrapport
‘Het dak en de omgeving zijn goed op elkaar afgestemd, de beplanting loopt ogenschijnlijk naadloos over en er is nauwelijks verschil in samenstelling’, zegt de jury over het gebouw. De gehele daktuin is ingepast in het landschap en met inheemse kruiden ingezaaid. Een duurzaam ecologisch geheel in een industriële omgeving.

Opdrachtgever: BP
Ontwerp: Group A
Realisatie: Binder Daktuinen BV
Fotograaf: Scagliola Brakkee, Rotterdam.

Categorie Daktuin en gevelgroen tussen 250 en 1000 meter

Kinderdagverblijf Catalpa in Diemen

Juryrapport
‘Door toepassing van houtskeletbouw, sedumdaken en groene gevels, laag-temperatuur verwarming ontstaat niet alleen een gebouw dat voldoet aan de criteria van duurzaam bouwen, maar ook klimatologisch goed leefbaar is.’
De architect bewijst met zijn ontwerpen dat een lichtgewicht staaldak met isolatie, dakbedekking en sedum-vegetatie goedkoper is dan een betondak zonder begroeide daken.

Opdrachtgever: Woonstichting De Key
Ontwerp: DMV Architecten Kerkrade
Realisatie: Tervoort Bouw uit Egmond met ISS Landscaping Services
Locatie: Diemen

Categorie Daktuin of gevelgroen kleiner dan 250 meter

Standing Garden in Arnhem

Juryrapport
‘De waarde van dit project ligt met name in het feit dat dit project gerealiseerd is in een wijk waar groen een schaars goed is. Standing Garden is een staande steile groene tuin bestaande uit basiskorven, gevuld met een speciaal substraat. Deze korven zijn tien weken op het terrein van de hovenier gehouden om een goed geworteld systeem te realiseren.’

Opdrachtgever: Gemeente Arnhem
Ontwerp: Nexit Architecten i.s.m. Buro Poelmans Reesink Landschapsarchitectuur
Realisatie: Koninklijke Ginkel Groep/ Optigroen
Locatie: Arnhem

Lees verder in editie 1-2013

Advertisment ad adsense adlogger