Betonsector publiceerde duurzaamheidsverslag

Betonhuis "Betonbedrijven doen het verhoudingsgewijs goed bij verduurzamen"

De betonsector pakt door op het gebied van verduurzaming. De brancheorganisatie voor de betonbedrijven Betonhuis heeft haar eerste gevalideerde duurzaamheidsverslag gepubliceerd.

“In het verslag publiceerde Betonhuis over alle betonbedrijven die hun milieugegevens hebben laten controleren”

Dubbele check

Via een monitoringstool hebben de betonbedrijven hun gegevens die betrekking hebben op duurzaamheid (LCA A1 t/m A3) en CO2-uitstoot geregistreerd. Vervolgens zijn die gegevens dubbel gecontroleerd. De eerste controle werd gedaan door een certificeringsinstituut (zoals KIWA, SGS of SKG-IKOB) en de tweede controle door een accountant.

Betonbedrijven NL zijn wereldwijd koploper

In Nederland wordt het CSC-systeem uitgevoerd door Betonhuis. In 2022 zijn wereldwijd zo’n 300 certificaten uitgereikt. Dat Nederland daar met 58 certificaten een vijfde van voor zijn rekening neemt, laat mede zien hoe betonbedrijven in ons land aan het verduurzamen zijn. Deelname aan het certificaatprogramma is vrijwillig.

The Concrete Sustainability Council (CSC) is de wereldwijde standaard voor duurzaamheid en verantwoorde herkomst van grondstoffen in de betonketen. De eisen van de CSC zijn streng. Rapportage is gestandaardiseerd om eenduidigheid te garanderen. De betonbedrijven die door de keuring komen, mogen volgens Het Betonhuis “met recht trots zijn”.

CO2-uitstoot

“Wij zijn hier al meer dan tien jaar mee bezig. De bijdrage van de betonsector aan de CO2-uitstoot in Nederland is maar 1,6 procent. Vergelijk dat even met een mondiaal gemiddelde van 7 procent! Dan moet je toch al iets goed doen”. zegt Paul Ewalds, adviseur CSC en coördinator circulaire economie Betonhuis.

Het CSC-duurzaamheidsverslag van Betonhuis is te downloaden als pdf.

Lees verder onder de afbeelding.
Betonhuis "Betonbedrijven doen het verhoudingsgewijs goed bij verduurzamen"

Betonhuis is de brancheorganisatie van de Nederlandse cement- en betonindustrie. Ruim 200 aangesloten beton- en betonmortel fabrieken zijn bij de koepel aangesloten.

Betonbedrijven Nederland doen het wereldwijd en verhoudingsgewijs goed met verduurzamen en komen via hun branchevereniging Betonhuis met een gevalideerd CSC duurzaamheidsverslag. Lees ook:

Betonfabrikanten verder onder druk door energieprijzen.
NEN introduceert normering prefab beton.

Advertisment ad adsense adlogger