Brabants Energieakkoord goed voor nieuwe banen

Brabants Energieakkoord goed voor nieuwe banen

De opstellers van het Brabants Energieakkoord geven aan dat er door investeringen in duurzame energie de komende jaren 5.000 nieuwe banen zullen ontstaan. Het Brabants Energieakkoord is ook door Bouwend Nederland ondertekend. Regiomanager Rene Meyboom is verheugd met dit akkoord, hij geeft aan dat het nu een kwestie van aanpakken is.

Hoewel het om een regionaal initiatief gaat, past het goed in de landelijke doelstellingen van het uit 2013 komende landelijke Energieakkoord.

Brabants Energieakkoord

In het Energieakkoord is bijvoorbeeld afgesproken dat er in Brabant tot 2021 zo’n 40.000 woningen energieneutraal worden gemaakt. Daarnaast moet de industrie tien procent van haar energie opwekken via zonnepanelen.

Diverse organisaties

Organisaties als Bouwend Nederland, werkgeversvereniging BZW, de Brabantse Milieufederatie en de B5, het stedelijk netwerk van de vijf grote Brabantse steden, hebben maanden aan het akkoord gewerkt. Belangrijke aanleiding om met elkaar om de tafel te gaan vormde de schaliegasdiscussie van de laatste jaren. De gesprekken werden gecoördineerd door de Sociaal-Economische Raad (SER) Brabant.

Landelijk

In meerdere delen van het land worden op regionaal niveau afspraken over de energiehuishouding op papier gezet. In Gelderland werd al een provinciaal energieakkoord gepresenteerd. Dat moet komende jaren tot 1800 extra banen opleveren.

Advertisment ad adsense adlogger