Duurzaamheidscheck voor vastgoedorganisaties

Duurzaamheidscheck voor vastgoedorganisaties

Zijn vastgoedorganisaties goed voorbereid op de wettelijke verduurzamings-eisen? Een nieuwe tool van Platform Duurzame Huisvesting helpt om de doelmatigheid op dit vlak in kaart te brengen.

“Met de duurzaamheidscheck weten vastgoedorganisaties binnen 10 minuten hoe ze ervoor staan”

Het instrument ‘Check Energieke Vastgoedorganisaties’ biedt vastgoedorganisaties meer inzicht in de verbeterpotentie voor een slagvaardige realisatie van energiedoelen. Zijn er uitgewerkte integrale plannen? Werkt iedere betrokkene mee? Hoe is het kennisniveau? Is er budget? Zijn de processen uitgedacht?

Het instrument is bedoeld voor directie, managers en adviseurs werkzaam op het snijvlak van verduurzamingsprojecten en beheer van vastgoed. De tool is ontwikkeld door Platform Duurzame Huisvesting (PDH) in samenwerking met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Grote opgaven

Marcus Boesenach, bestuurslid PDH: “Onder andere uit het Klimaatakkoord komen grote opgaven voort voor vastgoedorganisaties. Die stellen hoge eisen aan de efficiency en effectiviteit van hun interne processen. Met de tool zien vastgoedmanagers binnen tien minuten hoe ze ervoor staan.”

Geen kosten

De tool bestaat uit dertig vragen en is kosteloos bereikbaar op https://evo.platformduurzamehuisvesting.nl. De uitslag kan, aangevuld met tips, per mail worden toegestuurd.

Platform Duurzame Huisvesting

Het Platform Duurzame Huisvesting is de regiepartner en het aanspreekpunt in de vastgoedsector voor het versneld grootschalig verduurzamen van de Nederlandse bedrijfshuisvesting. Het vormt een netwerk van professionals die een belangrijke rol spelen in de verduurzaming van de bestaande bedrijfshuisvesting. Het platform is een alliantie van branche-, kennis- en koepelorganisaties. Leden zijn betrokken bij de bouw, het onderhoud en beheer van gebouwen, het investeren en beleggen in gebouwen en het managen van gebouw gebonden faciliteiten.

Duurzaamheidscheck voor vastgoedorganisaties

Advertisment ad adsense adlogger