Framework circulaire gebouwen voor BREEAM

Framework circulaire gebouwen voor BREEAM

Na de lancering van de Engelse publicatie in 2018, is nu ook de Nederlandse variant van ‘A Framework for Circular Buildings: Indicators for possible inclusion in BREEAM’ beschikbaar.

Het framework laat zien welke indicatoren essentieel zijn om een gebouw op de mate van circulariteit te meten

De vertaling van de publicatie met de titel ‘Framework voor circulaire gebouwen en circulaire Indicatoren voor BREEAM‘ werd op 3 december overhandigd aan Daan Bruggink (architect bij ORGA Architect en voorzitter van de Adviesgroep Nieuwbouw & Renovatie bij Dutch Green Building Council.

Bruggink ontving het Nederlandse rapport uit handen van Dennis Duffels, Hoofd Marketing & Sales van VBI (producent van prefab vloersystemen), tijdens de DGBC Praktijkmiddag Circulaire Gebouwen in CIRCL. De Nederlandse vertaling kwam tot stand op initiatief van VBI, tevens een van de founding partners van DGBC.

Framework circulaire gebouwen voor BREEAM
Dennis Duffels reikt het rapport uit aan Daan Bruggink (r)

Circulariteit meetbaar maken

In de publicatie is te lezen op welke wijze circulariteit in de bestaande systemen kan worden geïntegreerd en welke nieuwe circulaire indicatoren aan het duurzaamheidskeurmerk BREEAM kunnen worden toegevoegd.

Het Engelse rapport uit 2018 kwam tot stand door een samenwerking tussen DGBC, Metabolic, SGS Search en Circle Economy en met steun van de Redevco Foundation. Met een expertgroep is destijds bepaald welke indicatoren essentieel zijn om een gebouw op de mate van circulariteit te meten, waarvan zes indicatoren in meer detail zijn uitgewerkt.

Download

‘Framework voor circulaire gebouwen en circulaire Indicatoren voor BREEAM’

Framework circulaire gebouwen voor BREEAM

Advertisment ad adsense adlogger