Slimme laadpalen in Rotterdamse parkeergarages

Slimme laadpalen in Rotterdamse parkeergarages

Rotterdam gaat in de komende maanden alle gemeentelijke parkeergarages voorzien van slimme laadpalen. De eerste 42 laadvoorzieningen zijn inmiddels geplaatst in de Schouwburgpleingarage.

Ook andere parkeergarages voorzien van laadpalen met smart charging technieken

Met deze technologie wordt de stroomcapaciteit zo efficiënt mogelijk benut binnen de parkeergarage, zodat auto’s maximaal kunnen laden binnen de beschikbare capaciteit van de parkeergarage.

De laadvoorzieningen zijn volgens wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) belangrijk voor het realiseren van de gemeentelijke duurzaamheidsambities. “We willen de keuze voor elektrisch rijden zo aantrekkelijk mogelijk maken. Daarmee pakken we de luchtvervuiling aan. De laadpalen zorgen daarnaast voor een slimmer gebruik van het netwerk, waardoor er meer ruimte blijft voor het opwekken van zonne-energie op Rotterdamse daken.”

Toename auto’s

De gemeente wil in totaal duizend slimme laadpunten te installeren in gemeentelijke parkeergarages, omdat het gebruik van elektrisch vervoer te stimuleren. Elektrische auto’s zijn schoon, stil en zuinig en dragen bij aan een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving.

De verwachting is dat het aantal elektrische auto’s de komende jaren toeneemt, onder andere door subsidieregelingen en omdat er steeds meer betaalbare modellen op de markt verschijnen.

Planning

De komende maanden wordt hard gewerkt aan de realisatie van de overige laadpunten in de gemeentelijke parkeergarages. Parkeergarages Kralingse Zoom en Kruisplein worden in de komende vier tot zes weken geïnstalleerd. Daarna volgt er elke maand een oplevering bij een gemeentelijke parkeergarage.

Rotterdam zet grote stappen om het vervoer schoner te maken. Naast het installeren van laadpunten in gemeentelijke parkeergarages, is het aantal laadpunten op straat ook fors uitgebreid naar op dit moment 2.200 punten.

Advertisment ad adsense adlogger