Wegwijzer Aanpasbaarheid Klimaatinstallaties gelanceerd

Wegwijzer Aanpasbaarheid Klimaatinstallaties gelanceerd

Om meer aandacht te vragen voor aanpasbaarheid van klimaatinstallaties is de Wegwijzer Aanpasbaarheid Klimaatinstallaties opgesteld. De Wegwijzer heeft als doel om in het ontwerptraject de gebruiksvisie en aanpasbaarheid beter op elkaar af te stemmen.

Door een ‘mismatch’ ontstaan gebouwen die meer energie consumeren dan beoogd

Het project is uitgevoerd door de TVVL Expertgroep Klimaattechniek in samenwerking met Platform Duurzame Huisvesting en i4services.

De Expertgroep Klimaattechniek signaleerde dat energiebesparende gebouwontwerpen vaak een tegenvallend werkelijk energieverbruik kennen, als het gebouw zich onvoldoende efficiënt kan aanpassen aan de veranderende behoefte van de gebruiker

Mismatch

Door een ‘mismatch’ tussen gebouwontwerp en werkelijk gebruik, ontstaan gebouwen die over de complete levenscyclus veel meer energie consumeren dan beoogd was.

Een goed aanpasbaar gebouw en dito klimaatinstallatie zijn in staat om zich met weinig middelen aan te passen aan gebruikswensen, zonder daarbij concessies te doen in energieprestatie en comfort.

Dit betaalt zich uiteindelijk uit in de toekomstwaarde van het gebouw. Om de doelstellingen voor CO2-reductie in 2050 te kunnen realiseren

Wegwijzer

Aan de slag met de verduurzaming van een gebouw? Vind snel en gemakkelijk de beste tools, instrumenten en kennis, passend bij jouw vraag en jouw situatie in de Platform Duurzame Huisvesting Wegwijzer!zal er steeds meer behoefte zijn aan gebouwen die over de complete levenscyclus een gereduceerde CO2-uitstoot kunnen realiseren.

De Wegwijzer Aanpasbaarheid Klimaatinstallaties is te vinden op de website van Platform Duurzame Huisvesting.

Het rapport staat op TVVL Connect.

Wegwijzer Aanpasbaarheid Klimaatinstallaties gelanceerd.

Advertisment ad adsense adlogger