Delftse stadswijk het Kabeldistrict met 3.200 woningen

Delftse stadswijk het Kabeldistrict met 3.200 woningen

Het 12 hectare grote gebied bij Delft Het Kabeldistrict telt straks 3.200 woningen. Het is een onderdeel van transformatiegebied Schieoevers Noord. De realisatie van het eerste bouwveld start naar verwachting in 2022.

Centraal in het plan Kabeldistrict staat de voormalige Nederlandse Kabel Fabriek

Het Kabeldistrict wordt getransformeerd tot een levendige, productieve stadswijk waar werken, wonen, leren en maken samenkomen. Centraal in het plan staat de voormalige Nederlandse Kabel Fabriek. De fabriekshallen blijven deels behouden en zorgen in combinatie met de nieuwbouw voor een karakteristiek geheel.

Makerspace Delft

In één van de hallen van het 65.000 m2 grote complex wordt op korte termijn het KD Lab gerealiseerd: een echte ‘makerspace’ voor de ontwikkeling en realisatie van hightech ideeën van kennisintensieve start-ups en scale-ups.

Ook in het toekomstige Kabeldistrict blijft ruimte voor kennisintensieve, creatieve en ambachtelijke bedrijven. Diverse (maatschappelijke) voorzieningen worden aangevuld met een veelzijdig woningaanbod. Dat zal bestaan uit o.a. koopwoningen, sociale huur en circa 1.500 huurwoningen in het middensegment.

Deze huurwoningen worden ondergebracht bij beleggingsfondsen van Amvest. Ook wordt in de plannen aandacht besteed aan de inzet van slimme en duurzame mobiliteit.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Bestemmingsplan

De gemeente is gestart met de voorbereidingen voor het bestemmingsplan van Schieoevers Noord. Dit bestemmingsplan betreft het hele transformatiegebied van Schieoevers Noord, waar Kabeldistrict onderdeel van is.

De gemeente werkt daarom hiervoor ook samen met Kondor Wessels Vastgoed en Amvest en andere partijen in het gebied. Het bestemmingsplan wordt opgesteld conform de Wet op de Ruimtelijke Ordening en de Crisis en Herstelwet.

Het streven is betrokken belanghebbenden na de zomer te informeren over het voortzetten van het participatietraject, de ontwikkelplannen en de planning rondom het bestemmingsplan.

Kabeldistrict, de nieuwe wijk in Delft herbergt 3.200 woningen

Advertisment ad adsense adlogger