DG Rijkswaterstaat Jan Hendrik Dronkers opent InfraTech

DG Rijkswaterstaat Jan Hendrik Dronkers opent InfraTech

“Volgens Google heeft Nederland de beste infrastructuur ter wereld en ook het World Economic Forum rekent ons land tot de top 3. Dat willen en kunnen we zo houden.” Met die woorden opende Jan Hendrik Dronkers (DG Rijkswaterstaat) InfraTech 2017 in het Rotterdam Ahoy. Dronkers riep de infrasector op de handen uit de mouwen te steken en “het gewoon te gaan doen.”

“Onze sector behoort tot de wereldtop. Dat willen we zo houden.”

Voorop

“Tot 2040 geeft de overheid 150 miljard euro uit aan onderhoud, renovatie en vervanging van bestaande infrastructuur”, hield Dronkers zijn gehoor op de vakbeurs voor. “De toekomst is dus rooskleurig. En met het hernieuwde elan dat op deze beurs voelbaar, tastbaar en proefbaar is gaat het ons zeker lukken om zowel een kwaliteitssprong als een schaalsprong te maken. Zodat we voorop blijven lopen. Dat kunnen we namelijk makkelijk.”

De beurs

InfraTech vindt iedere twee jaar plaats in Rotterdam Ahoy en is met 637 exposanten veruit de grootste en belangrijkste vakbeurs voor de infrastructuur in Nederland. De beurs legt dit jaar de focus op innovatie en trends. Dit is terug te zien in het aanbod op de beursvloer. Zo is er het nieuwe thema Infra Innovaties, Lab op Straat, het Smart Mobility Plein, Hoogwaterbeschermingsprogramma’s, Holland ConTech Startups , het Ingenieursplein en meer.

Programma

Een belangrijk onderdeel van InfraTech is ook het kennisprogramma dat dit jaar toegespitst op actuele trends binnen de infrastructuur: Circulaire Economie, Complexe Mobiliteit, Herwaardering Vakmanschap en Veranderende Samenwerking in de Keten.

InfraTech 2017 wordt gehouden van 17-20 januari in Rotterdam Ahoy. Meer info.

Advertisment ad adsense adlogger