InfraTech 2019

InfraTech 2019

Van 15 tot en met 18 januari vindt InfraTech plaats in Rotterdam Ahoy. Er worden meer dan 20.000 bezoekers verwacht.

De Nederlandse provincies zijn de motor achter veel infra-innovaties

Deze week staat van vroeg in de ochtend tot laat in de avond Rotterdam Ahoy bol van de presentaties, workshops, keynotes, meetups, pitches, colleges, case-studies, debatten, een hackathon en zelfs een carrière-event.

Nog voor de officiële opening op dinsdag 15 januari gaat het tijdens InfraTech 2019 al meteen de diepte in. Ruim veertig deelnemers met verschillende achtergronden proberen in twee dagen tijd oplossingen te bedenken voor de meer dan 100 beweegbare bruggen die Rijkswaterstaat in de komende paar jaar moet vervangen of renoveren. Op woensdagavond worden de uitkomsten van deze hackathon gepresenteerd.

Klimaatadaptatie

Op het Gemeenteplein krijgen tussen de 60 en 70 gemeente-trainees en young professionals op woensdagavond in groepjes de opdracht om oplossingen te vinden om gemeenten klaar te stomen voor de klimaatadaptatie.

Op donderdag vindt hier ‘s middags een speciale editie plaats van College Tour: Future Green City. Ruim 100 studenten van de Hogeschool Rotterdam gaan aan de slag met het thema ‘Leisure in de stad’ om antwoord te krijgen op de vraag wat de toenemende druk van festivals op parken betekent voor de inrichting van een stad.

Infradebat

Woensdag 16 januari vindt het CROW Infradebat plaats. Dit jaar zocht CROW de samenwerking met NGinfra (Next Generation Infrastructures) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en is het thema van het debat ‘De waarde van infrastructuur nu en in 2050’. Hoofdvraag tijdens het debat is hoe de samenleving er in 2050 uitziet en op welke manier we ons dan van A naar B bewegen.

Provincies

Zonnewegen, 3D geprinte bruggen en biobased asfalt. De Nederlandse provincies zijn de motor achter veel infra-innovaties. Als wegbeheerders initiëren, stimuleren en testen provincies nieuwe innovaties in de praktijk om grootschalige toepassing van bewezen technieken te versnellen. Zij werken hierbij actief samen met de andere wegbeheerders, bedrijven en kennisinstellingen. Veel van die projecten zijn te zien op de Provincie Boulevard.

Rondom GWW

Twee jaar geleden werd het Rondom GWW Plein op InfraTech door de bezoekers uitgeroepen tot het beste plein van de beurs. Dat succes smaakt naar meer. De Stichting Rondom GWW, een organisatie van verschillende MKB-infra-bedrijven in de regio Rotterdam, organiseert gedurende vier dagen meer dan 20 lezingen en workshops.

Iedere dag kent een ander thema: op dinsdag is dat BIM, op woensdag het MKB-Convenant, donderdag staat in het teken van innovaties en op vrijdag wordt de winnaar bekend gemaakt van de ontwerpwedstrijd ‘een Groenblauw Schoolplein’.

Meer informatie en aanmelden

Advertisment ad adsense adlogger