Onderhoud A12 en A44 door RWS gegund aan Van Gelder

Onderhoud A12 en A44 door RWS gegund aan Van Gelder

Het Groot Variabel Onderhoud A12 en de A44 is door Rijkswaterstaat aan Van Gelder gegund. De A12 in beide richtingen tussen het knooppunt vanaf Den Haag Malieveld tot het knooppunt Oudenrijn wordt aangepakt. Daarnaast wordt er door de aannemer onderhoud aan de A44 tussen het knooppunt Burgerveen en knooppunt Ommedijk gedaan. Er wordt verkeershinder verwacht.

“De koploperaanpak is toegepast, bedrijven krijgen de uitdaging om het wegonderhoud zo duurzaam mogelijk uit te voeren”

Start onderhoud en verkeershinder

De voorbereidende werkzaamheden voor het onderhoud A12 en A44 starten medio augustus 2025 en lopen door tot begin november 2027. Vanaf de zomer van 2025 wordt het asfalt vervangen. Naar verwachting zullen de werkzaamheden leiden tot hinder voor het verkeer.

De A12 is een belangrijke verkeersader. De aanpak van verkeershinder is daarom een belangrijk onderwerp geweest in de aanbesteding.

De bermen worden verlaagd en op diverse locaties worden geleiderails vervangen of hersteld. Daarnaast worden voegovergangen vervangen en reparatiewerkzaamheden aan viaducten en bruggen uitgevoerd. De werkzaamheden moeten volgens planning eind 2027 zijn afgerond.

Groot Variabel Onderhoud A12 en A44

Ook werden de aannemers uitgedaagd om duurzame asfaltmengsels aan te dragen voor de werkzaamheden. Aannemingsmaatschappij Van Gelder is als winnaar uit de bus gekomen. De opdracht heeft een waarde van ronde de 47 miljoen euro.

Silvia van Waardenburg, projectmanager Rijkswaterstaat: “Als Rijkswaterstaat willen we toe naar kwalitatief hoogstaande, duurzame wegverhardingen. Met Van Gelder als opdrachtnemer vertrouwen we erop dat deze aanpak ook echt zichtbaar wordt in de praktijk. Onze uitdagingen zijn groot, zeker in onze drukke regio met veel werkzaamheden, maar met vertrouwen zien we dit project tegemoet”.

Koploperaanpak
Onderweg naar klimaatneutraal en circulair werken, legt Rijkswaterstaat bij aanbestedingen de duurzaamheidslat voor asfalt steeds hoger. De koploperaanpak moet investeringen in duurzame wegverhardingen voor bedrijven lonend maken. Daarom zorgt men dat tot 2030 ieder jaar in meerdere projecten, de duurzaamste alternatieven de ruimte krijgen.

Bron: Rijkswaterstaat en Van Gelder.

Advertisment ad adsense adlogger