Aanpakkers van nature, Van Berkel Groep

  • Van Berkel Groep - Algemeen

Vooruitgang is zorgen dat je niet stilstaat en betekent dat je van aanpakken houdt. Door aan te pakken, vooruit te denken en relaties te leggen waar anderen deze niet zien, heeft de Brabantse Van Berkel Groep zich de afgelopen decennia keer op keer bewezen. Een organisatie die vertrouwt op jaren van ervaring en kunde binnen diverse disciplines. Groei meten ze niet op basis van het aantal opdrachten, maar in generaties.

Het familiebedrijf bestaat in 2015 dan ook al zestig jaar met de tweede generatie Van Berkel aan het roer. Alle vier de aandeelhouders, Jan, Tonio, Hein en Patrick van Berkel werken dagelijks hard mee aan de toekomst van het bedrijf. Ruim 120 medewerkers, verspreid over acht locaties in Brabant, zijn aanpakkers van nature.

De aanschaf van een tractor in 1955 door de familie Van Berkel gaf het startschot voor de twee ondernemende broers Harrie en Henk van Berkel. Daarmee begon een tijdperk waar goede onder­nemerszin en verstandige keuzes leidden tot het bedrijf van vandaag. Een bedrijf gericht op aanleg en onderhoud van landschap en infrastructuur, productontwikkeling op basis van reststoffen en multi­modale logistieke dienstverlening. Met een sterk probleem­oplossend ver­mogen, klantgericht werken en een goede service weet het bedrijf zich al vele jaren te onderscheiden.

Specialisaties

De familie Van Berkel is opgegroeid met werken in de natuur. Niet voor niets heeft de Van Berkel Groep vandaag de dag kunde van vrijwel alle facetten van natuurbouw en onderhoud. Van de realisatie van natuurgebieden, ecologische verbindingszones en stads­parken tot en met het onderhouden daarvan. Het bedrijf is specialist op het gebied van natte waterlopen. Daarbij kan gedacht worden aan herinrichting, baggerwerken en ecologisch maaionderhoud. Daarnaast is werken in de wegbermen en onverharde wegen het bedrijf op het lijf geschreven. De jarenlang opgebouwde expertise vormt de basis voor in huis ontwikkelde methodes voor aflagen, aan­vullen en profileren van bermen en halfverhardingen. Ook voor het ­aanleggen van bermverhardingen beschikt het bedrijf over efficiënte toepassingsmethodes. Dankzij de combinatie van vakmanschap en hoogwaardige machines profiteren opdrachtgevers van een ­professionele en kostenefficiënte aanpak.

Synergie

De vier divisies van de Van Berkel Groep werken autonoom en bieden specialistische kennis voor iedere opdrachtgever. Door deze specialismen te combineren, ontstaat een totaalaanpak waarmee de opdrachtgever wordt ontzorgd. Met hun no-nonsense beleid en het verbinden van werkzaamheden in de keten zoekt het bedrijf continu naar methoden om hun klanten naast de kwaliteit van een specialist gelijktijdig het gemak van een totaalpakket te bieden.

Als producent van bouwstoffen en bodemverbeteraars past de Van Berkel Groep zoveel mogelijk hergebruik toe om kringlopen te laten sluiten. Hierbij combineren ze productie, logistiek, aanleg- en onderhoudswerken. De bouwstoffen en bodem­verbeter­aars worden onder meer geproduceerd vanuit de reststoffen die vrijkomen bij werken in het landschap en de infrastructuur.
Met deze ‘cradle-to-cradle’ gedachte neemt het bedrijf zijn verant­woordelijk­heid naar de toekomst en bouwt het mee aan een kringloop­economie.

2015

Het jaar 2015 is voor de Van Berkel Groep een bijzonder jaar. Dit jaar is het zestig jaar geleden dat de broers Van Berkel het bedrijf zijn begonnen. Er is zestig jaar gebouwd aan een betrouwbare en bedreven partner die met beide benen stevig op de Brabantse bodem staat. Een organisatie die zich kenmerkt door jarenlange ervaring, een hecht team van vakbekwame medewerkers en een uitgebreid machinepark. Waar de juiste mentaliteit, een flexibele houding en een klantgerichte benadering hand in hand gaan. Aanpakkers van nature.

Kijk voor meer informatie op www.vanberkelgroep.eu

Locatie Schijndel
Hoeves 10
5482 NL Schijndel
Tel. 0413-36 32 59
www.vanberkelgroep.eu


De vier divisies van de Van Berkel Groep

1 Van Berkel Landschap & Infra BV, opererend vanuit Schijndel en St. Oedenrode, actief op het gebied van aanleg en onderhoud van landschap en infrastructuur.
2 Van Berkel Biomassa & Bodemproducten BV, opererend vanuit Uden, Etten- Leur en Veldhoven. Producent van biomassa en bodemverbeteraars en actief op het gebied van bioraffinage.
3 Van Berkel Bouwstoffen & Transport BV, opererend vanuit Eindhoven. Producent van secundaire bouwgrondstoffen en granulaten en specialist in bulklogistiek.
4 Van Berkel Logistics, bestaande uit Inland Terminal Veghel BV, Inland Terminal Cuijk en Van Berkel Shipping BV, opererend vanuit Veghel en Cuijk. Multi­modale logistieke dienstverlener voor containers en bulkgoederen.
Advertisment ad adsense adlogger