Binnensportaccommodaties in deze tijd veilig aanbieden

Binnensportaccommodaties in deze tijd veilig aanbieden

Net als de sportscholen en sportkantines mogen per 1 juli ook de binnensportaccommodaties weer open. Hoe kan er – naar mogelijkheden en omstandigheden – weer veilig gesport worden binnen de Covid-19 richtlijnen?

Handvatten om coronaveilig binnen te blijven sporten

Veilig

NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten en de Sportbonden hebben de handen in één geslagen om protocollen te schrijven voor een goede opstart van de binnensport. Informatie hieromtrent tref je onder aan deze pagina.

Whitepaper

En ook Veiligesportvloer.nl, inrichter van onder meer binnensportvloeren, keek mee naar de praktische kant van de nieuwe regels. Zij gingen in gesprek met verantwoordelijken binnen de sector. De resultaten van die gesprekken zijn door hen uitgewerkt in een white paper, die hier te downloaden is.

Adviezen OMT

Het Outbreak Management Team adviseert ten minste de volgende zaken mee te nemen bij het weer openen van de binnensportaccommodaties:
• Halveren van het aantal deelnemers.
• Aandacht geven aan goede luchtverversing, doch geen ventilatoren en dergelijke.
• Tijdelijk vastleggen van gegevens deelnemers, zodat deze gebruikt kunnen worden voor bron- en contactopsporing.
• Laagdrempelig testen van medewerkers met klachten.

Meer informatie

Informatie voor sporters over Covid-19 is hier bij NOC*NSF te vinden. Zij hebben veelgestelde vragen van sporters en de antwoorden daarop een rij gezet. Toelichting op het Protocol Veilig sporten en de download daarvan kan hier.

Alle gegevens, data en verwijzingen, zijn door ons onder voorbehoud opgenomen, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Raadpleeg bij twijfel je huisarts, vereniging, sportbond of NOC*NSF.

Advertisment ad adsense adlogger