Het antwoord op verkeersproblemen

VAGN

Aan het roer van het verkeerskundig en verkeerstechnisch adviesbureau VAGN staan Johan Vermeeren en Jan van den Driessche. Zij geven antwoord op alle verkeerstechnische vraagstukken door heel Nederland, interpreteren bestemmingsplannen en testen het verkeersbeleid op veiligheid voor alle weggebruikers.

De werkterreinen van VAGN zijn zeer gevarieerd, maar het zwaartepunt ligt op het gebied van het ontwerp. Het bedrijf wordt door de overheid, het bedrijfsleven en particulieren in de arm genomen om advies te geven, een plan te maken of een ontwerp op te stellen. Hierin is VAGN zeer flexibel. Het werk houdt volgens hen niet op in het weekend en ook die twee dagen en ’s avonds kan er beroep op de organisatie worden gedaan. VAGN is een klein bedrijf, maar daardoor zijn er ook vele mogelijkheden.

Innovaties

VAGN werkt ook aan nieuwe ontwikkelingen die verkeers- en vervoerssystemen veiliger en aangenamer moeten maken. Begin 2014 werd er, in samenwerking met Struyk Verwo Infra, gestart met een pilot in Rotterdam waarbij de Bushub werd geïntroduceerd. Dit element brengt de bus dicht langs de perronband waardoor bijvoorbeeld invaliden of ouderen beter kunnen instappen. Op deze manier wordt een bushalte veel toegankelijker. De Bushub werd onlangs nog genomineerd voor de Infratech Innovatieprijs in de categorie toegepaste innovaties.

Ridderkerk

De gemeente Ridderkerk heeft VAGN de opdracht gegeven om de Populierenlaan inclusief twee rotondes in Ridderkerk te reconstrueren. De weg kreeg een meer stedelijk karakter en door de aanpassingen wordt op natuurlijke wijze een lagere snelheid afgedwongen. Klachten over hoge snelheid zijn hier geheel verdwenen en de oversteekbaarheid is sterk verbeterd.

Dordrecht

De wijk Stadspolders staat bekend als de wijk met de ‘horror-­rotonde’ van Dordrecht. Op de rotonde gebeurden veel ongevallen en de gemeente wilde koste wat het kost een oplossing zoeken. Er werd een burgerprijsvraag uitgeschreven wie er met het beste idee zou komen. Later vond er ook nog een marktconsultatie plaats. VAGN heeft als adviesbureau alles uitgewerkt en won tot twee keer toe de eerste prijs voor hun gelijkvloerse en ongelijkvloerse oplossing.

Door de jarenlange ervaring binnen het vakgebied is VAGN een goede sparringpartner op het gebied van weginrichting en verkeers­veiligheid en de eindproducten zijn afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. Door samenwerking met specialisten op het gebied van verkeersmanagement, stedenbouw, en landschapsarchitectuur kan het bureau een breed spectrum van diensten aanbieden. Kijk op: www.vagn.nl voor meer informatie en enkele referentie­projecten.

Lucebertstraat 40
Postbus 185
5100 AD Dongen

Meer Informatie

Advertisment ad adsense adlogger