330 woningen plan WijCK in Pijnacker

330 nieuwe woningen plan WijCK in Pijnacker. Beeld: Dura Vermeer

Dura Vermeer en woningcorporatie De Goede Woning tekenden voor de afname van 36 sociale huurwoningen in Pijnacker. Dura Vermeer ontwikkelt daar nieuwbouwbuurt WijCK er worden circa 330 woningen gebouwd.

“WijCK: circa 330 woningen verdeeld over vier woongebouwen en een parkeerhub”

Pijnacker Zuid

WijCK wordt een levendige en groene buurt naast metrohalte Pijnacker Zuid. In totaal ontwikkelt en bouwt Dura Vermeer daar ongeveer 330 woningen, verdeeld over vier woongebouwen en een parkeerhub. De nieuwbouw wordt in verschillende fases verkocht, gebouwd en verhuurd.

De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de eerste woningen beginnen naar verwachting in november van dit jaar. In de volgende fasen van het plan komen er in WijCK nog 96 sociale woningen bij. Voor de afname daarvan zijn Dura Vermeer en De Goede Woning nog met elkaar in gesprek.

Groen en duurzaam

“We zijn blij met de Goede Woning als partner in deze inclusieve en groene gebiedsontwikkeling in Pijnacker-Nootdorp. Door de zorgvuldige mix aan woontypologieën en doelgroepen en de aandacht voor groen en ontmoeting wordt WijCK de duurzame en aantrekkelijke woonwijk waar wij met trots aan werken. We kijken met enthousiasme uit naar het moment dat onze ontwikkeling gerealiseerd wordt, mede dankzij deze samenwerking”, aldus Nicolle Terlouw, directeur Vastgoedontwikkeling bij Dura Vermeer.

Casa Vita

WijCK is het tweede project in Pijnacker-Nootdorp waar De Goede Woning sociale huurwoningen laat bouwen. In het centrum van Pijnacker werkt de woningcorporatie ook mee aan nieuwbouwproject Casa Vita. Hier gaat De Goede Woning 31 sociale huurappartementen en 3 vrije sectorwoningen verhuren.

Uitbreiding naar Pijnacker

Van oudsher verhuurt De Goede Woning alleen in Zoetermeer woningen. Vanwege het gebrek aan bouwmogelijkheden in Zoetermeer en de grote bouwopgave in Pijnacker-Nootdorp, breidt de woningcorporatie in afstemming met de gemeente en de lokaal actieve corporaties, haar werkterrein uit naar Pijnacker-Nootdorp.

Lees verder onder de afbeelding.
330 nieuwe woningen plan WijCK in Pijnacker
Nicolle Terlouw en David Snelleman van Dura Vermeer en Mariëtte Heemskerk van De Goede Woning (v.l.n.r), ondertekenen de overeenkomst voor afname van 36 sociale huurwoningen.

Alle beeld en bron: Dura Vermeer.

Lees ook:
Collectief bodemwarmtesysteem in Pijnacker-Nootdorp.
45,6 duizend hectare bebouwd terrein erbij.

Advertisment ad adsense adlogger