400 tijdelijke woningen voor studenten Utrecht

400 tijdelijke woningen voor studenten Utrecht

Camelot en Jan Snel hebben groen licht gekregen voor het realiseren van vierhonderd tijdelijke woningen op het Utrecht Science Park, die vijftien jaar blijven staan. Uit de gegadigden koos de Universiteit Utrecht hun plan om kavel 22 op het Utrecht Science Park te vullen.

De tijdelijke woningen in het complex worden volledig gestoffeerd en gemeubileerd opgeleverd

De Universiteit Utrecht schreef de tender uit vanwege het woningtekort onder (internationale) studenten in Utrecht. Daarbij was één van de belangrijkste criteria dat de tijdelijke woningen snel opgeleverd kunnen worden. Ook werd bij de selectie gekeken naar de kwaliteit van de woningen en het beheer.

De samenwerking van Camelot en Jan Snel voldeed aan deze eisen. Zij kunnen snel opleveren en daarnaast leveren ze kwaliteit in de vorm van onder andere een algeheel ‘vertrouwwekkende beheerorganisatie’, het stimuleren van sociale cohesie en een goede klachtenprocedure met snelle reactietijd.

Betaalbare studentenwoningen

Het complex verrijst op de Uithof, het zogeheten Utrecht Sciencepark, ten oosten van het zuidelijke uiteinde van de Bolognalaan en ten zuiden van het Androclusgebouw. De grond wordt op basis van een erfpachtovereenkomst beschikbaar gesteld door de Universiteit Utrecht.

De woningen in het complex zijn zelfstandig, met eigen voorzieningen. Ze worden volledig gestoffeerd en gemeubileerd opgeleverd. De huur ligt onder de liberalisatiegrens. Van een kwart van de woningen ligt de huur onder de huurtoeslaggrens voor 23-jarigen. Zo blijft wonen voor studenten in Utrecht betaalbaar.

Samenwerking

Dit is niet de eerste samenwerking tussen Camelot en Jan Snel. Zij werkten onder andere al eerder samen bij de ontwikkeling van het WASA Student Village bij Amsterdam Sloterdijk.

Jan Snel neemt de bouw, uitvoering en het onderhoud op zich. Camelot richt zich op de verhuur, het beheer, het community concept en de inrichting van de tijdelijke woningen.

Advertisment ad adsense adlogger