Smartwoningen De Tuinen van Ursem

De Tuinen van Ursem

Onlangs is de bouw gestart van De Tuinen van Ursem fase 1A. Timpaan uit Hoofddorp is de ontwikkelaar van het project, de aannemer is HSB uit Volendam. De 24 woningen in deze fase zijn rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en drie-onder-één-kapwoningen.

De Smartwoningen hebben allemaal een EPC van 0

De starterswoningen zijn woningen uit het concept de Smartwoning van Timpaan. Doordat de woningen rug-aan-rug gesitueerd zijn, wordt er effectief met de grondoppervlakte omgegaan. De Smartwoningen zijn zes meter breed en hebben twee verdiepingen.

Energiezuinig

Op de begane grond bevindt zich een technische ruimte, toilet en de woonkamer met open keuken. Op de verdieping is er, naast ruimte voor de wasmachine en droger, een badkamer en grote slaapkamer. De voorgevel bestaat voor een groot deel uit glas. De Smartwoningen worden ca. 68 m2 groot.

De Smartwoningen hebben allemaal een EPC van 0. De EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) geeft aan hoe energiezuinig een nieuwbouwwoning is. Het is een waarde die berekend wordt aan de hand van bouwkundige en installatietechnische gegevens. Hoe lager de waarde, des te beter is de energieprestatie.

De afgelopen jaren is de toegestane EPC gedaald van 0,8 naar 0,6 en inmiddels naar 0,4. De komende jaren zal de EPC verder aangescherpt worden; vermoedelijk is de toegestane EPC in 2020 nul.

(Lees verder onder de foto)

Start bouw

De start bouw werd officieel geopend met een toespraak van wethouder Caroline van der Pol van de Gemeente Koggenland. Zij is verheugd dat er met deze 24 woningen wordt voorzien in de behoefte aan koopwoningen in Ursem.

De kopers werd gevraagd om bij binnenkomst een handtekening of boodschap op een poster te schrijven. Nadat ook de wethouder een bericht op de poster had geplaatst, ging de poster in een koker. De poster wordt door HSB bewaard om in de fundering van een van de woningen te verwerken. Hiervan krijgen de kopers tegen die tijd bericht.

Advertisment ad adsense adlogger