Verbeteronderhoud 500 woningen Capelle a/d IJssel

Verbeteronderhoud 500 woningen Capelle a/d IJssel

In opdracht van woningcorporatie Havensteder voert onderhoudscombinatie Team ERAflats de komende anderhalf jaar verbeteronderhoud uit aan de Purmerhoek in Capelle aan den IJssel.

De woningen worden meteen klaargemaakt voor het gasloze tijdperk

De wethouder Stadsontwikkeling en Ruimtelijke ordening sprak bij de gelegenheid zijn waardering uit voor het onderhoud aan de flat. Van Sluis: “De Purmerhoek is begin jaren zeventig gebouwd. Het is nog steeds een belangrijk onderdeel van het brede aanbod in onze gemeente. De woningen zijn ruim en bieden een goede plek voor gezinnen. Samen met onze partners zorgen we ervoor dat deze prachtige wijk weer op de kaart staat. Havensteder en Team ERAflats doen goed werk in de flat en wij zorgen voor het onderhoud van het gebied er omheen.”

Jurgen Weerdenburg vult namens Team ERAflats aan: “De start van de werkzaamheden is voor ons een mooi moment om onszelf netjes voor te stellen aan bewoners. We zijn toch anderhalf jaar te gast in hun buurt. Hoewel de meeste bewoners ons inmiddels kennen vanuit het participatietraject en de voorbereidende woningbezoeken, vinden we het belangrijk ook op deze manier ons gezicht te laten zien.”

Weerdenburg: “Bij sommige bewoners starten we pas begin volgend jaar in de woning, maar ondertussen gebeurt er wel al van alles in en om hun flat. Op deze manier willen we alle bewoners alvast bedanken voor hun begrip en medewerking tijdens de werkzaamheden.”

504 woningen

Team ERAflats, bestaande uit Smits Vastgoedzorg en TBI-onderneming ERA Contour, geeft de Purmerhoek in opdracht van Havensteder een duurzame upgrade waarmee de 504 woningen weer helemaal klaar zijn voor de toekomst. De woningen worden verder geïsoleerd en meteen klaargemaakt voor het gasloze tijdperk. Dit door het mogelijk te maken het gebouw in de toekomst aan te sluiten op stadsverwarming.

Dit betekent een forse energiebesparing en een verbetering van het wooncomfort voor bewoners. Team ERAflats vernieuwt verder in elke woning het toilet en in sommige gevallen ook de keuken en badkamer. Tegelijkertijd worden verschillende installaties individueel regelbaar gemaakt.

Ook krijgt het gebouw een andere, meer open uitstraling. Er komt op de eerste verdieping een glazen balustrade in plaats van een  galerijhekwerk. Verder past ERAflats de kopgevels en de plint van het gebouw aan. De hoofdentrees krijgen een moderne, transparante look. De werkzaamheden zijn naar verwachting in het najaar van 2020 gereed.

Lees verder onder de foto

Luxe Bad-Huis

Om de bewoners tijdens de werkzaamheden maximaal te ontzorgen, heeft Team ERAflats bij de Purmerhoek een Bad-Huis geplaatst. Hierin zijn badkamers en rustruimtes aanwezig. Ook een ruimte met wasmachine en wasdroger maakt deel uit van het Bad-Huis.

In het ‘Huis-gedeelte’, de rustruimtes, is plaats voor zo’n vijf bewoners tegelijkertijd, die daar rustig kunnen verblijven op het moment dat Team ERAflats in hun woning aan het werk is.

“We vinden het belangrijk dat de bewoners zich thuis blijven voelen tijdens deze ingrijpende werkzaamheden en hebben gedacht aan alle faciliteiten zodat de bewoners even tot rust kunnen komen”, aldus Hans van der Krogt namens Team ERAflats woningcorporatie Havensteder.

Advertisment ad adsense adlogger