735 nieuwe studentenwoningen op campus TU/e

735 nieuwe studentenwoningen op campus TU/e

Heijmans heeft, samen met stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl en architect VenhoevenCS, de aanbesteding gewonnen voor de bouw en het beheer van 735 studentenwoningen op het terrein van de Eindhoven University of Technology.

De eerste deeloplevering van de studentenwoningen is gepland voor aanvang van collegejaar 2023-2024

Het plan bestaat uit twee woontorens (653 studentenwoningen) met daartussen een laagbouw (82 studentenwoningen). Met name de laagbouw vormt het sociale hart met onder meer een kringloopwinkel, een creatieve ruimte en in overleg met studenten nader in te vullen ruimtes.

De verhuur en het beheer van woningen is voor een periode van vijftig jaar in handen van Vestide, de merknaam waaronder de studentenhuisvester van Woonbedrijf bekend is. Het project is onderdeel van de campusvisie van de TU/e en vormt straks een bruisende community voor de Nederlandse en internationale studenten, in een groene omgeving met veel wooncomfort.

Lees ook: Duurzame renovatie hoofdgebouw TU/e

Projectplannen

De komende maanden werken de betrokken partijen de projectplannen uit. Dat gebeurt met inbreng van de studenten van de TU/e. Verschillende functies zoals wonen, studeren en ontspannen worden vervolgens in een aantrekkelijke setting bij elkaar gebracht om samenwerken en ontmoeten te stimuleren.

Het project heeft voor Heijmans een waarde van circa € 60 miljoen.

Advertisment ad adsense adlogger