Aardgasvrije energieneutrale woningen Almere

Aardgasvrije energieneutrale woningen Almere

De verkoop van Larense Veld in Almere Haven is gestart. Het gaat om 51 aardgasvrije energieneutrale woningen waarvan 35 ruime rijwoningen en 16 twee-onder-een-kapwoningen in de stijl van de jaren dertig.

Start verkoop aardgasvrije en energieneutrale woningen Larense Veld in Almere Haven

Innovatief verwarmingssysteem

Voor gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Ballast Nedam Development waren de resultaten van een onderzoek onder geïnteresseerden aanleiding om alle woningen aardgasvrij uit te voeren en energieneutrale woningen aan te bieden. Elke woning beschikt standaard over een innovatief verwarmingssysteem. Een warmtepompinstallatie in combinatie met zonnepanelen, levert warmte en energie. Zeer goede isolatie, slimme ventilatie en vloerverwarming doen de rest.

Larense Veld

Larense Veld ligt in Almere Haven aan een intiem hofje omringd door bos en park en met alle voorzieningen in de nabijheid. Het actuele woningaanbod betreft 35 extra ruime rij- en hoekwoningen van 5,40 en 6 meter breed en 16 karakteristieke twee-onder-een-kapwoningen op een ruime kavel van circa 240 tot 265 m².

De Laren telt uiteindelijk ongeveer 450 nieuwe woningen

Woonwensen

De twee-onder-een-kapwoningen beschikken over een parkeerplaats op eigen erf. Er is mogelijkheid voor individuele woonwensen, zoals een uitbouw, een erker of een dakkapel en er zijn diverse indelingsvarianten voor de woonlagen mogelijk. Beide woningtypen zijn ontworpen door Schippers Architecten BNA te Den Haag. De realisatie is in handen van BAM Wonen.

De Laren

Larense Veld maakt deel uit van De Laren. In deze nieuwe wijk in Almere Haven staan inmiddels woningen voor diverse doelgroepen. Bovendien zijn een supermarkt en een integraal kindcentrum al aanwezig. De Laren telt uiteindelijk ongeveer 450 nieuwe woningen.

Info

Larense Veld is een project van ontwikkelingscombinatie V.O.F. De Vijfde Stad, een samenwerking van gebieds-en vastgoedontwikkeling AM en Ballast Nedam Development.

Foto: AM

Advertisment ad adsense adlogger