AFAS Leusden nieuwbouw complex, maar uitdagend

AFAS Leusden nieuwbouw complex, maar uitdagend

Wat begon als een groot grasveld, tegenover het kantoor van AFAS Software in Leusden, is uitgegroeid tot het hoogste punt van de nieuwbouw van het AFAS Experience Center.

“Er is een grote variëteit aan functies, vormen, maten en verschillende elementen bij het nieuwe gebouw van AFAS in Leusden”

Koert Terhürne, directeur van de ontwikkelende bouwer: “Het begon bij de vraag ‘hoe gaan we dit voor AFAS maken?’ Nu is het dankzij doordachte keuzes, veel ervaring en nauwe samenwerking uitgegroeid tot het hoogste punt van dit toonaangevende project.”

Complex

De bouw in Leusden is complex door de grote variëteit aan functies, vormen, maten en verschillende elementen. Er zijn grote gedraaide trappen, er komt een theaterkoepel en er komt een gigantische parkeergarage met verschillende lagen.

Het wordt een complex met kantoren met 750 werkplekken, een professioneel theater voor ruim achthonderd bezoekers, een sportruimte, restaurant, een ondergrondse parkeergarage met zo’n achthonderd plaatsen en een buitenruimte met uitzichtheuvel.

Lees verder onder de foto

BIM essentieel

Essentieel voor dit project is het BIM-model. Deze is door alle betrokken partijen gebruikt en hier zijn integrale oplossingen in uitgedacht. Echt samen ontwikkelen en bouwen, met korte lijnen tussen de partijen, zorgt voor passende, praktische, technische oplossingen voor elk constructiedeel.

Partners

Belangrijke partners zijn de coördinerend constructeur Lucassen bouwconstructies en uitwerkend architect LKSVDD-architecten. Het ontwerp is van Steef van der Veldt. Dit deed hij in samenwerking met Just Architects als architectenbureau en Pieters Bouwtechniek als hoofdconstructeur.

Lees verder onder de foto

Directeur AFAS: Visie en Toeval

In hun serie ‘The Office’ beschrijft ondernemersplatform Sprout regelmatig over werkomgevingen. Men schreef ook over aan een kantoor dat nog gebouwd moest worden, het AFAS Experience Center. In een interview vertelt een van de oprichters van AFAS hoe dit bijzondere project tot stand is gekomen; een combinatie van een langetermijnvisie en een beetje toeval.

Info

Meer informatie

Advertisment ad adsense adlogger