Woontoren van 100 meter naast Amstelstation

Tender voor woontoren van 100 meter naast Amstelstation geopend

Gemeente Amsterdam zoekt een partij die ongeveer 350 middeldure huur- en vrijesectorwoningen en een openbare parkeergarage met daktuin wil realiseren naast het Amstelstation in het transformatiegebied Amstelstation-Amsteloever.

“De gemeente voegt ongeveer 1.500 nieuwe woningen aan de omgeving Amstelstation toe”

Het gebied ligt tussen het spoor en de Amstel. Er is een woontoren van 100 meter voorzien met voorzieningen in de plint. op de naastgelegen kavel is aangrenzende woongebouw van ongeveer 38 meter hoog gepland.

Amstelstation-Amsteloever

De gemeente is op zoek naar een partij die het geplande programma op Amstelstation-Amsteloever kavel drie en vier kan ontwikkelen en realiseren. Zij zoekt een partij die deze binnenstedelijke opgave van meet af aan kan doorgronden, de ontwikkeling en uitvoering kan samenbrengen en daarbij als vanzelfsprekend de samenwerking met andere betrokken partijen opzoekt om tot resultaat te komen. Amsterdam nodigt partijen uit met een plan te komen voor deze gebouwen in het nieuwe hart van Amstelstation-Amsteloever.

Herontwikkeling Van der Kunbuurt

Amstelstation-Amsteloever is het gebied tussen het spoor en de Amstel. Dit gebied transformeert de komende jaren naar een hoogstedelijke woon- en werkomgeving. Kavel drie en vier grenzen straks aan het nieuwe stationsplein met ondergrondse fietsenstalling, en maken deel uit van de herontwikkeling van de Van der Kunbuurt (zie foto).

De ambitie is om op deze plek een markante woontoren te bouwen, die ruimte biedt aan minimaal 335 middeldure huur- en vrije sector woningen. De woongebouwen hebben een plint met commerciƫle voorzieningen en een buurtkamer. Ze omsluiten een zelfstandig te exploiteren openbare parkeergarage met een openbare daktuin.

Beide kavels grenzen aan de nieuwbouw van 400 sociale huurwoningen door woningcorporatie Stadgenoot. Samen vormen zij de nieuwe Van der Kunbuurt.

Skyline Amsterdam-Oost

Amstelstation-Amsteloever bepaalt de skyline van Amsterdam-Oost Het gebied transformeert naar een hoogstedelijke woon- en werkomgeving met alle voorzieningen van de binnenstad, de levendigheid van de Wibautstraat en de rust en ruimte van de Amstel op relatief korte afstand.

Het gebied ligt centraal met het Amstelstation. De gemeente voegt ongeveer 1.500 nieuwe woningen aan het gebied toe. Onderdeel van deze transformatie is de aanleg van een nieuw stationsplein richting de Amstel. Andere ontwikkelingen in de buurt zijn Amstelvista, de Leeuwenburg en het Tooropgebouw.

Info

In het Stedenbouwkundig Plan Amstelstation Amsteloever en in een bestemmingsplan zijn de transformaties vastgelegd. Meer informatie over de tender is hier te vinden. De ontwikkelingen in gebied Amsteloever volg je hier.

Lees ook:
Start bouw woontoren Elements aan de Amstel.

Advertisment ad adsense adlogger