Start bouw woontoren Elements aan de Amstel

Project - Woontoren Elements aan de Amstel

In het bijzijn van wethouder Reinier van Dantzig is begin februari het officiële startsein gegeven voor de bouw van Elements.

“Het ontwerp van Elements is mede bepaald door de wind en de stand van de zon”

De parametrische woontoren Elements komt op een prachtige locatie aan de Amstel in Amsterdam en wordt ontwikkeld door KondorWessels Vastgoed.

Zeventig

Het zeventig meter hoge gebouw biedt straks ruimte aan zeventig koopwoningen en zeventig middenhuurwoningen en krijgt diverse gemeenschappelijke ruimtes zoals een zwembad en daktuinen.

De gefaseerde verkoop van de koopwoningen is gestart. Op dit moment zijn er nog slechts enkele woningen beschikbaar. De huurwoningen en commerciële ruimtes zijn verkocht aan Verenigd Beheer.

Ontwerp

Het internationale prijswinnende ontwerp van Koschuch Architects is mede bepaald door de wind en de stand van de zon in combinatie met de omgeving. Hierdoor is de perfecte vorm (parametrisch) ontstaan en creëren we het optimale wooncomfort in zowel zomer als winter. Elements wordt gebouwd door Kondor Wessels Amsterdam (onderdeel van VolkerWessels).

Zwembad

Bewoners kunnen gebruikmaken van de vele luxe extra’s die een plek krijgen in Elements zoals een binnenzwembad met uitzicht op de Amstel, een gemeenschappelijke huiskamer, een bar, commerciële voorzieningen op de begane grond en groene bosachtige daktuinen.

CO2-reductie

Met zonnepanelen op het dak en geïntegreerd in de balkonranden wordt de totale energiebehoefte van het gebouw zelf duurzaam opgewekt. Elements is zo ontworpen dat energie wordt opgevangen op de momenten dat het nodig is. Het gebruik van hout in de hybride constructie zorgt daarnaast voor opslag van CO2 in plaats van het de lucht in te blazen en levert een CO2-reductie van vijftig procent op.

Meer informatie over Elements

Bijschrift
Silvie Bruijning en Marijn Verheij van KondorWessels Vastgoed, wethouder Reinier van Dantzig van gemeente Amsterdam, Frank Aalders van Kondor Wessels Amsterdam en Patrick Koschuch van Koschuch Architects hebben met elkaar op symbolische wijze het startsein gegeven voor de bouw in het bijzijn van alle betrokken partijen.

Advertisment ad adsense adlogger