Projectievloer laat je real-life in nog te (ver-) bouwen woning lopen

Projectievloer laat je real-life in nog te (ver-)bouwen woning lopen

De eerste plek waar je dankzij een projectievloer in je eigen bouwtekening kunt stappen, is in IJsselstein geopend. De plattegrond van je woning wordt op ware grootte geprojecteerd, zodat je in de nog te bouwen of verbouwen woning aanpassingen kan doen. Hierdoor is al vroeg in het (ver-)bouwproces een goed beeld te krijgen van de bouw en de mogelijkheden tot inrichten.

“Projectie van de bouwtekening op waar formaat vergroot bouwzekerheid en optimale indeling van de woonruimte”

Projectievloer

In een studio projecteert InReal met behulp van speciaal afgestemde beamers elk gewenst ontwerp op de projectievloer van 175 vierkante meter. Daarop kunnen bezoekers met verplaatsbare meubels en wanden de indeling van hun bouwplannen exact nabootsen.

Oprichter van het bedrijf, Frank Boudewijns, kreeg het idee tijdens zijn werk in de vastgoedmarkt:

“Ik heb gezien dat veel mensen bouwtekeningen visualiseren of ruimtes inschatten lastig vinden. Hierdoor moeten zij in een later stadium bijvoorbeeld een muur of stopcontact verplaatsen. Omdat mensen in onze studio echt door hun bouwtekening lopen en zelf muren fysiek verplaatsen, ervaren zij direct het effect van de verschillende opties. De betere keuzes die zij hierdoor maken besparen hen tijd, verrassingen en een prijzige aanpassing achteraf”.

Ervaren van de tekening

Boudewijns geloofde dat er een eenvoudige manier moest zijn en besloot een geschikt pand te renoveren tot studio. Die ruimte is zowel per uur, als dagdeel te huur.

Huiseigenaren kunnen daar zelf of met hun architect terecht, zodat die ter plekke het ontwerp en de bouwtekening kan verfijnen. Boudewijns: “Wij beogen een onmisbare partner voor architecten te worden in het ontwerp- en bouwproces. Zij kunnen in onze studio plannen en mogelijkheden gemakkelijk presenteren, die tot leven laten komen en zo hun klanten echt hun ideeën laten beleven. Ons doel is om de standaard tussenstap te worden voor het verkennen, aanpassen en optimaliseren van woningplannen. Zeker omdat een uurtje bij ons financieel niet opweegt tegen onvoorziene aanpassingskosten”.

Projectievloer laat je real-life in nog te (ver-)bouwen woning lopen. Lees ook:
Flexcity, modulair bouwen en digitaal ontwerpen.

Advertisment ad adsense adlogger