Sportheldenbuurt Amsterdam zo goed als opgeleverd

Amsterdamse Sportheldenbuurt zo goed als opgeleverd

Nu de appartementen van Langs de Lijn zijn opgeleverd en de bewoners hier hun intrek hebben genomen, legt woningcorporatie de Alliantie de laatste hand aan de in totaal 565 nieuwbouwwoningen in de Sportheldenbuurt in Amsterdam.

Het laatste gebouw heet De Finish als symbool voor het einde van de bouwinspanningen van de corporatie op Zeeburgereiland

In 2014 nam de Alliantie hier ondanks de crisis het voortouw voor de nieuwbouw. Tot nu toe heeft de corporatie 389 sociale huur- en 120 middensegmenthuurwoningen gebouwd. Daar komen de 56 sociale huurwoningen van De Finish nog bij. Regiodirecteur Eddo Rats is trots op dit resultaat.

Rats: “Dat we op dat moment hebben doorgezet, heeft ons veel goeds gebracht. We hebben in vijf jaar tijd al ruim vijfhonderd keer woningzoekenden blij kunnen maken met een betaalbaar huis.”

Sportheldenbuurt levendige wijk

Over zo’n anderhalf jaar is in de Sportheldenbuurt ‘de finish’ bereikt voor de Alliantie. Haar taak zit er dan op terwijl commerciële partijen nog een paar jaar door bouwen.

Rats: “Het is ongelofelijk wat er al is ontstaan in vijf jaar. Van niemandsland naar een levendige wijk met koop- en huurwoningen en verschillende voorzieningen zoals huisartsen, een buurtkamer en scholen. Het geeft een goed gevoel dat we dit als eerste bouwer op Zeeburgereiland allemaal in gang hebben gezet.”

Sleutel

In juli kregen de nieuwe bewoners van de 107 sociale huurwoningen van Langs de Lijn de sleutel van hun huis. In het langgerekte gebouw zijn op de begane grond een rolstoelwoning en een vijfkamerwoning te vinden. Een deel van de appartementen is bestemd voor ouders met een licht verstandelijke beperking.

Meer informatie

Advertisment ad adsense adlogger