Toekomstbestendige Woningbouw voor BAM

BAM Wonen ondertekent convenant Toekomstbestendige Woningbouw

BAM Wonen heeft het convenant Toekomstbestendige Woningbouw ondertekend. Het convenant helpt overheden en marktpartijen uit de provincie Utrecht, Flevoland en Noord- en Zuid-Holland sneller overeen te komen wat de uitgangspunten zijn voor een toekomstbestendig bouwplan voor woningen. Er staan afspraken in over onder meer energieneutraal, circulair en klimaatadapatief bouwen.

Met de ondertekening van het convenant wil BAM Wonen het belang onderstrepen van uniformiteit in meetmethoden en uitvragen met een duidelijke visie en ambitie richting 2030, zo bericht de bouwer: “Door meer naar één landelijke maatlat te gaan, creëren we, ook op langere termijn, ruimte voor innovatie en halen we meer uit onze industriële kracht. Daarbij is ook ruimte voor hoge ambities, door de minimale prestaties op de indicatoren projectmatig te verhogen”.

Integraal werken aan zes thema’s

Met het ondertekenen van het convenant sluit BAM Wonen zich aan bij het platform Toekomstbestendig Bouwen. De organisaties gaan met elkaar verder om de gemaakte afspraak te vertalen naar de praktijk en delen kennis met elkaar om te leren hoe er nog duurzamer gebouwd kan worden. Belangrijk is daarin dat integraal gewerkt wordt aan zes thema’s. Naast energieneutraal, circulair en klimaatadapatief bouwen gaat dit om natuurinclusiviteit en biodiversiteit, duurzame mobiliteit en gezonde leefomgeving. Met de ondertekening geeft BAM Wonen invulling aan BAM’s strategie ‘Building a sustainable tomorrow’.

Toekomstbestendige Woningbouw

Duurzaam, goedkoper en sneller bouwen is waar het platform Toekomstbestendig Bouwen voor gaat. De aangesloten organisaties maken met elkaar afspraken over wat duurzaam en toekomstbestendig is. De aangesloten organisaties vormen met elkaar een kennisplatform. Dit levert standaarddocumenten op om bijvoorbeeld duurzaamheidseisen te kunnen opnemen in een uitvraag, of voor de onderbouwing van een subsidieaanvraag. Daarnaast biedt het platform kennissessies aan en krijgen organisaties praktisch advies.

BAM Wonen ondertekent het convenant officieel op 23 november tijdens het Toekomstbestendig Bouwen event.

BAM Wonen ondertekent convenant Toekomstbestendige Woningbouw. Lees ook:
Toepassing biobased bouwmaterialen door BAM en Building Balance.
Langezijds, één van langste gebouwen Nederland opgeleverd.
Meer bouwen, minder CO2.

Advertisment ad adsense adlogger