Betaalbare woningen met KoopStart regeling

Betaalbare starterswoningen met KoopStart regeling

Heijmans heeft een licentieovereenkomst getekend met Stichting OpMaat voor de KoopStart regeling.

” .. de KoopStart regeling zal op meerdere nieuwbouwprojecten door het land worden toegepast”

Deze licentie geeft Heijmans de mogelijkheid om starterswoningen betaalbaar te houden door middel van een koperskorting. Het verschil tussen de koopsom en de werkelijke marktwaarde van de woning geeft Heijmans als een korting aan de koper.

Wordt de woning doorverkocht, dan wordt de korting verrekend en is de woning volledig in eigendom van de volgende koper. Op deze manier blijft de starterswoning betaalbaar voor de beoogde doelgroep.

Bellevue

Het eerste project waar de bouwer starterswoningen voor een betaalbare prijs aanbiedt is op project Bellevue in Utrecht. 41 van de in totaal 163 koopwoningen zijn bestemd voor starters met een laag- of middeninkomen. De koopsom van deze appartementen is niet hoger dan €240.000,-.

Doorverkoop

Wanneer de woning wordt doorverkocht, deelt men mee in de waardeontwikkeling voor het percentage van de korting die is gegeven. Dit werkt twee kanten op, dus zowel bij waardestijging, als -daling.

Om te kunnen waarborgen dat deze woningen aan de juiste doelgroep wordt verkocht, is er een zelfbewoningsplicht voor deze woningen. In de toekomst zal de KoopStart regeling op meerdere nieuwbouwprojecten door het hele land worden toegepast.

Juiste doelgroep

Pedro van Zundert, senior ontwikkelaar bij Heijmans: “Door marktconform te ontwikkelen, ontstaan woningen die eigenlijk te duur zijn en niet passen binnen het betaalbare segment. We kunnen er voor kiezen op kleinere woningen te ontwikkelen, om zo de kosten te drukken. Maar, we willen woningen ontwikkelen waar mensen zich thuis voelen met voldoende ruimte om comfortabel te leven.”

Van Zundert: “De KoopStart regeling is een mooie oplossing om de woningen aan de juiste doelgroep te verkopen met een kleiner budget. Maar ook om gemeenten en woningcorporaties in hun wens voor betaalbare woningen te kunnen voorzien. We zijn daarom trots op deze samenwerking.”
 

Advertisment ad adsense adlogger