BinckPARK-tender gewonnen door VORM en Groosman

BinckPARK is een industriële parkeergarage met een collectieve daktuin in de Haagse Binckhorst. De centrale, openbare parkeergarage is een bijzondere eyecatcher en biedt ruimte aan ca. 600 parkeerplaatsen.

In de plint komen city lofts en op het dak verrijst een circulair en klimaatadaptief dakpark

Het plan van o.a. Groosman en VORM is door de Gemeente Den Haag uitgeroepen als winnaar van de aanbesteding Trekvlietzone kavel 1B. Met BinckPARK wordt een volgende stap gezet in de transformatie van de Binckhorst tot een industrieel woon-werkmilieu.

Parkeervoorziening

De parkeergarage BinckPARK heeft gebruiksvriendelijkheid, comfort en overzichtelijkheid als kernwaarden. Met het slimme en efficiënte gelijkvloerse ontwerp i.s.w.m. Continental Car Parks passen er ca. 150 extra parkeerplaatsen bovenop de 450 parkeerplaatsen in de uitvraag.

Door de combinatie van schuin parkeren, linksomdraaiend éénrichtingsverkeer is BinckPARK een comfortabele en prettige parkeergarage met een hoge parkeercapaciteit en een vlotte en veilige verkeersafhandeling. BinckPARK is de centrale, openbare parkeergarage van de Trekvlietzone.

Bewoners en gebruikers kunnen een abonnement afsluiten. Dit stimuleert efficiënt dubbelgebruik en vergroot de ruimte voor bezoekers.

Deelconcepten

Het gebouw sluit naadloos aan bij zijn omgeving en de naastliggende woontorens op kavel 1A en 1C door een doorlopende 9 meter hoge plint. De plint is op een zeer gevarieerde manier ingevuld met de voetgangersentree en auto-inrit van de parkeergarage, tien city lofts en een mobility hub.

In de city lofts zijn verschillende indelingsvarianten mogelijk en de bewoners kunnen de begane grond als hun eigen woon-/werkruimte gebruiken. De mobility hub ontstaat door de parkeerfunctie van de parkeergarage uit te breiden met deelauto’s, deelfietsen en andere (deel)mobiliteitsconcepten.

Klimaatadaptief dakpark

BinckPARK biedt onderdak aan een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Er worden ecologische principes ingezet om de biodiversiteit van de stad te versterken, voor verbetering van het stadsklimaat (lucht, water en warmte) en voor het verrijken van collectieve plekken. In het park, ontworpen door FLUX, worden verschillende verblijfsmogelijkheden gecreëerd voor het stimuleren van ontmoeting.

De buitenruimte wordt volledig ingericht met duurzame en circulaire materialen van bio-composiet en gerecycled beton. Op het BinckPARK trekken we de natuur de stad in, dicht naast de stadsbewoners.

BickPARK wordt gebouwd door Continental Car Parks en Binder Groenprojecten. Groosman en VORM werken samen met FLUX landschapsarchitecten, Buro Bouwfysica, W/E Adviseurs, Pieters Bouwtechniek, Klimaatgarant, Vaeconen Monice Janson. De oplevering staat gepland in juni 2022.

Beeld: Groosman

Advertisment ad adsense adlogger