BLOEI030 ruim 260 huurappartementen in Leidsche Rijn Utrecht

BLOEI030 ruim 260 huurappartementen in Leidsche Rijn Utrecht

Volgende maand start de bouw van het project BLOEI030 in het Utrechtse Leidsche Rijn. Er komen 264 huurappartementen aan het Berlijnplein. Wonam, Woonin en Heijmans kregen hiervoor de opdracht van de Gemeente Utrecht.

“BLOEI030 krijgt een bijdrage van 3,3 miljoen uit de Startbouwimpuls”

De omzetwaarde voor de bouw van het project is 55 miljoen euro voor Heijmans. In het nieuwe gebouw komen 156 sociale huurwoningen en 108 midden huurwoningen. Ook komt er 1.500 vierkante meter aan maatschappelijke bedrijfsruimtes en werkplekken. De bouw start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 en zal 2,5 jaar in beslag nemen.

Startbouwimpuls

Het bijzondere aan het plan is dat veertig woningen bestemd zijn voor ‘beschermd thuis’, een samenwerking met het Leger des Heils. Hier kunnen mensen zelfstandig wonen met intensieve woonbegeleiding. Wonam en Woonin verhuren deze appartementen. BLOEI030 kan rekenen op een bijdrage van 3,3 miljoen euro uit de Startbouwimpuls van de Rijksoverheid.

Gezond wonen

Het complex krijgt zes woonlagen. De woonblokken bestaan uit samengestelde gebouwen, die vanbinnen beschutte pleinen, straten en hoven vormen. Elk gebouw heeft haar eigen architectuur en eigen karakter. BLOEI030 staat voor duurzame en sociale impact, waarbij Gezond wonen de achterliggende gedachte is. Gezond vanwege het duurzame karakter, de groene binnenhoven en de focus op ontmoeten en bewegen. Met wonen is de gedachte dat er goede bereikbaarheid is, nabijheid van voorzieningen en ligging aan het Berlijnplein. Wonen staat ook voor het gemengde woningaanbod, een afwisselend gevelbeeld en hoogteaccenten.

BLOEI030

“In BLOEI030 creëren wij ruimte en warme plekken voor kwetsbare mensen, onder andere in samenwerking met het Leger des Heils. In het gebouw woont straks een diverse mix aan mensen in verschillende woningtypen, waarbij ontmoeting centraal staat. Het gebouw stimuleert mensen uit verschillende leefwerelden samen te komen, bijvoorbeeld in de klimaattuin en eetbare tuin, of op het pleintje. Woonin zet bij dit project in op community-vorming met mensen die daarvoor gemotiveerd zijn”, verteld Maarten Cornelissen van Woonin.

Robert Kohsiek, directeur van Wonam voegt toe: “We zijn blij dat de bouw van BLOEI030 op korte termijn start. In de regio Utrecht is een groeiend tekort aan betaalbare woningen. Met dit project voegen we samen met Woonin 264 woningen in de sociale huur en middenhuur toe op een goede locatie”.

Beeld: WAX.

Bouw ruim 260 huurappartementen in Leidsche Rijn Utrecht door Wonam, Woonin en Heijmans. Lees ook:
250 woningen voor studenten en starters in Utrecht.
BUUR Utrecht heeft hoogste punt bereikt.

Advertisment ad adsense adlogger