BUUR Utrecht heeft hoogste punt bereikt

BUUR Utrecht heeft hoogste punt bereikt

Met de opleveringen van de eerste appartementen al langzaam in zicht, werd onlangs een heuglijk feit gevierd op de bouwplaats van BUUR in Leidsche Rijn, Utrecht. TBI-onderneming ERA Contour bereikte het hoogste punt van de bouw.

“Wonam, Portaal, Woonin, Woonhave en ERA Contour vierden samen het hoogste punt van BUUR Utrecht”

Stort dak BUUR

De vloer van de 9e verdieping, de hoogste verdieping van het totale plan, werd gestort. Om stil te staan bij dit moment, werden de vlaggen gehesen én trakteerden de opdrachtgevers alle vaklieden op pizza, om ze te bedanken voor hun werk.

454 appartementen in 3 woongebouwen

BUUR wordt gerealiseerd in de zuidpunt van Leidsche Rijn Centrum, tussen de Vaduzdijk, Grauwaartsingel en Centrumboulevard. Het project bestaat uit 3 gebouwen met in totaal 454 appartementen, waarvan 314 voor de sociale huur en 140 voor de middenhuur.

Ook is er een parkeergarage onder een deel van de gebouwen en op de begane grond zijn verschillende voorzieningen. De architectenbureaus Dam & Partners, NwA Architecten en Jo Coenen Architects & Urbanists ontwierpen elk een deel van het complex.

Eerste opleveringen BUUR deze zomer

ERA Contour startte in opdracht van de 4 partijen in december 2020 met de bouw van het project. De eerste twee woongebouwen langs de Vaduzdijk zijn beide 6 verdiepingen hoog. Deze gebouwen zijn al volledig uit de steigers.

De eerste appartementen van deze gebouwen worden in de zomer van 2023 opgeleverd aan Wonam, Portaal, Woonin en Woonhave. In het voorjaar van 2024 worden ook de appartementen van het derde woongebouw opgeleverd.

Over

Bouwer ERA Contour is onderdeel van TBI, een groep van onder meer bouw- en infra-ondernemingen.
Wonam ontwikkelt huurwoningen in de regio Amsterdam, regio Utrecht en Groningen. Na realisatie van projecten blijft Wonam betrokken via haar verhuurorganisatie Woontank.
Woonin is een combinatie van verschillende locaties met een lokale binding in Zuidoost-Utrecht.
Woningcorporatie Portaal weet in de regio Utrecht onderdak aan 20.000 huishoudens te bieden. Daarnaast werkt men in de regio’s Amersfoort, Arnhem, Leiden en Nijmegen.

BUUR in Leidsche Rijn, Utrecht heeft hoogste punt bereikt.

Advertisment ad adsense adlogger