Johnson Controls breidt aanbod uit met hoge temperatuur warmtepompen

Johnson Controls breidt aanbod uit met hoge temperatuur warmtepompen

Johnson Controls heeft Hybrid Energy AS overgenomen. Hybrid Energy is leverancier van beheeroplossingen voor energie met een hoge temperatuur, waarbij de focus ligt op warmtepompen voor stads- en districtsverwarming en industriële processen.

“Door de overname van Hybrid Energy kan Johnson Controls warmtepompen met een hoge temperatuur leveren voor stadsverwarming- en industriële markten in Europa”

Volgende generatie

“Het is een enerverende tijd in onze branche nu we samenkomen om de volgende generatie veilige, duurzame technologieën op het gebied van energiebeheer op de markt te brengen”, zegt Claude Allain, President, Johnson Controls HVAC/R & Datacenters.

Hoge temperatuur

“Hybrid Energy is een expert op het gebied van procesverwarming op extreem hoge temperatuur met behoud van energie-efficiëntie. Met het bereik en de middelen van Johnson Controls zullen we in staat zijn om de uitdagingen van meer klanten op te lossen. Terwijl we het energieverbruik in gebouwen helpen verminderen, zullen onze klanten profiteren van één betrouwbare leverancier voor verwarmingsoplossingen.”

Het overgenomen bedrijf, gevestigd in Lysaker, Noorwegen, zal Johnson Controls aanbod van verwarmingsoplossingen met hoge temperaturen uitbreiden; de hybride warmtepomp vormt hierbij de basis. Dankzij de gepatenteerde technologie kunnen oplossingen van Hybrid Energy temperaturen van meer dan 100 graden Celsius bereikt worden. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van natuurlijke koelmiddelen met een zeer laag opwarmingsvermogen.

Nieuwe standaard

“Nu veel landen hun energiebronnen diversifiëren, is dit hét moment om technologie voor schone energie wereldwijd beschikbaar te maken”, aldus Rune Rinann, Chief Executive Officer van Nordic Technology Group AS. “Met de unieke warmtepomptechnologieën van Hybrid Energy, het bereik en de capaciteit van Johnson Controls en hun gezamenlijke denkkracht, komt een duurzame toekomst steeds dichterbij. Dit doen we door een nieuwe standaard te zetten voor industriële warmtepompen op hoge temperatuur.”

Meer informatie

Johnson Controls, optimaliseert de performance van gebouwen en verbetert de veiligheid en het comfort daarvan. Men is onder meer bekend van OpenBlue, is mondiaal leider in slimme, gezonde en duurzame gebouwen en biedt al 140 jaar, mede door een wereldwijd team van 100.000 deskundigen in meer dan 150 landen het grootste portfolio ter wereld rond bouwtechnologie, software en serviceoplossingen van enkele van de meest betrouwbare namen in de industrie. aanvullende informatie over Hybrid Energy AS is hier te vinden.

Advertisment ad adsense adlogger