bol.com bouwt mega distributiecentrum in Waalwijk

bol.com bouwt mega distributiecentrum in Waalwijk.

Een fulfilment center ter grootte van zeven voetbalvelden. Zo presenteert Bol.com haar nieuw te bouwen distributiecentrum, dat in Waalwijk zal verrijzen. De firma focust hiermee op snellere levering, constante groei van assortiment, en ruimte voor innovatie. Voor Waalwijk levert het centrum zo’n 1000 extra banen. bol.com bouwt mega distributiecentrum in Waalwijk.

De komst van het megacentrum is een nieuwe stap wat betreft de impact van e-commerce op de gebouwde omgeving. De internetfirma verwacht dat het huidige distributiecentrum in de toekomst niet voldoet. Het grondoppervlakte van de nieuwbouw beslaat circa 50.000m2.

Uitvalsbasis richting Nederland en België

Als locatie is het bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk gekozen. Ronald Bakker, wethouder Sociale en Economische Zaken van Waalwijk, geeft op de site van bol.com commentaar op de komst van het centrum: “Het bedrijventerrein is gepositioneerd voor zowel Nederland als België en is gunstig gelegen ten opzichte van de snelweg en de nog te realiseren containerterminal aan de Maas, een logistiek erg belangrijk project voor Waalwijk.”

Hotspot Waalwijk

De distributie van Bol.com wordt nu ook al vanuit Waalwijk geregeld, door Docdata. Dit e-commercebedrijf zal ook in op de nieuwe locatie zorgen voor het personeel en de dagelijkse leiding. Volgens gedeputeerde Bert Pauli wordt de logistieke positie van Midden-Brabant versterkt met het nieuwe fulfilment center. “Brabant, en in dit geval Waalwijk, blijken hotspots te zijn voor snel groeiende ondernemingen op het gebied van internetverkopen en fijnmazige distributie.”

BREEAM-NL

Er wordt ingezet op duurzame en energievriendelijke bouwoplossingen. Genoemd wordt het recyclen van water en het toepassen van hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en een optimaal werkklimaat. Op deze wijze wordt gestreefd naar de BREAAM-NL certificering van ‘Excellent’. De bouw start begin volgend jaar en moet in 2017 voltooid zijn.

Advertisment ad adsense adlogger