Bouw Foods Innovation Centre

Bouw Foods Innovation Centre

Unilever bouwt haar nieuwe wereldwijde Foods Innovation Centre in Wageningen. De ligging van het gebouw op de Wageningen Campus maakt het mogelijk dat Unilever makkelijk met externe partijen kan samenwerken, zoals universiteiten, wetenschapsinstituten en startende bedrijven.

Foods Innovation Centre: “In 2050 hebben ruim 9 miljard mensen 70% meer voedsel nodig dan nu wordt geproduceerd”

Actief

Het Global Foods Innovation Centre van Unilever brengt de Duitse, Poolse en Belgische R&D afdelingen van het bedrijf samen op één plek. De ligging van het gebouw op de Wageningen Campus maakt het mogelijk dat Unilever makkelijk met externe partijen kan samenwerken, zoals universiteiten, wetenschapsinstituten en startende bedrijven.
Paul Polman, CEO Unilever: “In 2050 hebben ruim 9 miljard mensen 70% meer voedsel nodig dan dat er op dit moment wordt geproduceerd. Dat vraagt om een fundamentele aanpassing van het huidige voedingssysteem. Dit kan niet door een enkel bedrijf bereikt worden, maar vraagt intensieve samenwerking.”
“De keuze voor Wageningen was dan ook een logische. Als actief onderdeel van het Wageningen Foods eco-system, hebben we toegang tot internationaal talent,” aldus Polman. “We kunnen nieuwe manieren van samenwerken ontwikkelen met de WUR, kenniscentra, bedrijven, overheden en NGO’s. Het doel is om er gezamenlijk voor te zorgen dat duurzame voedingsmiddelen de norm worden, en dat duurzame en voedzame voeding toegankelijk wordt voor iedereen.”

Meest innovatieve en productieve

Maarten Camps, Secretaris Generaal bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, stelt: “Nederland heeft één van de meest innovatieve en productieve agrifood-sectoren ter wereld. Mede dankzij de regio Wageningen lopen we voorop in hightech toepassingen als voedselrobots, slimme kassen en big data.”
“De keuze van Unilever om haar wereldwijde Foods Innovation Centre in Wageningen te vestigen draagt verder bij aan die koppositie,” stelt Camps. “Samen met onderzoekers, studenten, startups en consumenten wordt in dit centrum straks gewerkt aan nieuwe innovaties in de voedingsmiddelenindustrie.”

Over

Het onderzoekscentrum is ontworpen door Paul de Ruiter Architects. Het ontwerp streeft naar een hoge BREEAM duurzaamheidscertificering. De bouw is in handen van Dura Vermeer en zal naar verwachting medio 2019 zijn afgerond.

Advertisment ad adsense adlogger