Campus Diemen Zuid krijgt 774 appartementen

Campus Diemen Zuid krijgt 774 appartementen

Met het slaan van de eerste paal heeft wethouder Lex Scholten van Diemen samen met Eelko Korteweg van Greystar en Marcel Mulder van Van Wijnen het startschot gegeven voor de uitbreiding van Campus Diemen Zuid. In opdracht van Greystar ontwikkelt en realiseert Van Wijnen hier 774 appartementen, commerciële ruimtes, gemeenschappelijke voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage.

Het gaat om 78 studentenwoningen en 696 appartementen: een mix van studio’s en tweekamerappartementen

Lex Scholten, wethouder van Diemen, die tijdens de feestelijke bijeenkomst sprak, is enthousiast over de uitbreiding van de populaire campus: “Met veel partijen werken we hard aan de nieuwe aantrekkelijke woonwijk in Diemen Zuid. Na de transformatie van het oude kantorencomplex Diemervijver naar de huidige campus is de uitbreiding hiervan een mooie, levendige toevoeging aan Diemen. Het is een perfecte locatie om te voorzien in de grote vraag van jonge woningzoekenden naar een betaalbare woning.”

Uitbreiding campus

Van Wijnen ontwikkelt in opdracht van Greystar en in goed overleg met de gemeente Diemen de uitbreiding van de campus. OZ architecten tekende het ontwerp van de 774 appartementen. Het gaat om 78 studentenwoningen en 696 appartementen: een mix van studio’s en tweekamerappartementen variërend van zo’n 25 tot 50 vierkante meter.

Edwin van den Berg, directievoorzitter van Van Wijnen blikte terug op een soepel voortraject: “De uitbreiding van de campus is een mooi vervolg op onze eerdere samenwerking met gemeente Diemen in dit gebied. We zetten graag opnieuw onze expertise op het gebied van studentenhuisvesting in om voor de toekomstige bewoners hier een aantrekkelijke en fijne woonplek te kunnen maken.”

Gemeenschappelijke voorzieningen

Voor Greystar is deze uitbreiding voor young professionals en (buitenlandse) studenten een mooie aanvulling op de snel groeiende Europese studenten en woningportefeuille van meer dan 40.000 appartementen in onder meer London, Amsterdam, Berlijn, Wenen en Madrid.

Zo’n 2,5 jaar geleden vestigde het bedrijf zich in Nederland. Eelko Korteweg, Senior Investment Director van Greystar, is zeer verheugd over de ontwikkeling: “Deze uitbreiding toont dat we met een sterk team in korte tijd tot een hoogwaardig resultaat kunnen komen voor de bewoners. Met de gemeente Diemen, Van Wijnen, OZ en alle andere nauw betrokken adviseurs realiseren we hier samen een complex dat uitgaat van de behoeften van de bewoners. Faciliteiten zoals een 24/7 bemenste receptie, social lounge, game room, flexwerkplekken, vergaderruimten, kookstudio, wasserette, bioscoop, binnentuin en dakterras maken Campus Diemen Zuid een gewilde leefomgeving voor studenten en young professionals. Dit programma wordt aanvullend op de huidige voorzieningen en het commerciële programma van 4.600 m2 toegevoegd.”

Advertisment ad adsense adlogger