Bouw NoMa House op Zuidas gestart

Bouw NoMa House op Zuidas gestart

Afgelopen dinsdag is begonnen met de start van de bouw van NoMA House. Het gebouw wordt een state of the art kantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Door de centrale ligging, op de hoek van de Parnassusweg en de Gustav Mahlerlaan, wordt NoMA House een nieuw herkenningspunt in het centrumgebied van Zuidas.

Het kantoor krijgt een brutovloeroppervlakte van circa 16.500 m2. De ontwikkeling is in handen van Maarsen Groep en Beheer Brouwershoff. Architectenbureau Dam en Partners tekende voor het ontwerp, DWA is betrokken als adviseur duurzaamheid en installaties.

BREEAM-Excellent

NoMA House wordt duurzaam verwarmd vanuit het warmtenet in Amsterdam. De daken worden maximaal benut door PV-cellen voor de opwekking van duurzame elektriciteit. LED-verlichting, aanwezigheidsdetectie en daglichtsturing zorgen voor verdere reductie van het energieverbruik. Niet alleen tijdens het ontwerp en de realisatie van NoMA House wordt actief gestuurd op een duurzaam gebouw, maar ook in de exploitatiefase. Zo worden na ingebruikname de prestaties van gebouwgebonden installaties en de kwaliteit van het binnenklimaat continu gemonitord en geoptimaliseerd.
Voor het ontwerp is een BREEAM-NL Excellent certificaat verkregen.

Gezond gebouw

Ook is het plan dat NoMA House zo veel mogelijk gebruik gaat maken van natuurlijk licht en verse lucht in het gebouw. Dit maakt het een gezond gebouw met een hoogwaardig comfort (klimaatklasse A). Emissie van schadelijke stoffen wordt actief voorkomen door de juiste keuzes van materialen in en aan het gebouw. Door in te zetten op en hoge mate van flexibiliteit kunnen nieuwe indelingsconcepten in de toekomst gemakkelijk worden gerealiseerd. De verwachte oplevering is eind 2017.

Advertisment ad adsense adlogger