Bouw Clarissenhof Tilburg speelt in op woonbehoefte

  • Bouw Clarissenhof Tilburg speelt in op woonbehoefte

Aan de Tilburgse spoorzone komen 339 nieuwe woningen. Eind april gaat de uitvoering van ‘de Clarissenhof’ van start. Afgelopen week werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in gebouw Deprez in Tilburg de benodigde contracten getekend.

Met het tekenen van koop- en realisatieovereenkomsten tussen de gemeente Tilburg en corporaties TBV Wonen en WonenBreburg en VolkerWessels, is het voorbereidingstraject afgesloten. VolkerWessels bericht dat het heeft ingezet op een ‘in stedenbouw en architectuur sterk onderscheidend plan met verschillende woningen en appartementen in diverse grootte’.

Herontwikkeling

Clarissenhof maakt de verbinding tussen woonbuurt Theresia, met haar voormalige kloosterachtige bebouwing, en het door industriële monumenten omgeven stationsplein. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het bouwrijp maken van de locatie. Begin april 2016 wordt dit afgerond. Clarissenhof is een ontwikkeling van SDK Vastgoed bv (VolkerWessels), onder meer gespecialiseerd in grote herontwikkelingsopgaven zoals het Paleiskwartier in ’s-Hertogenbosch en Strijp-S in Eindhoven. SDK Vastgoed is de gebieds- en vastgoedontwikkelaar voor het voormalige NS-terrein ten noorden van het station en werkt daarin binnen een Publiek Private Samenwerking (PPS) samen met de Gemeente Tilburg.

Woonbehoefte

Woningbouwcorporaties TBV Wonen en Wonenbreburg nemen respectievelijk 116 en 100 woningen en appartementen af. De twee woningbouwcorporaties spelen met deze nieuwbouw in op de woonbehoefte. Het aantal eenpersoonshuishoudens neemt in Tilburg nog steeds toe. Ook de vraag naar sociale huurwoningen in het centrum is groot. Van de overige 123 appartementen worden er 72 in de vrije verkoop aangeboden, hiervan zijn er nog 31 beschikbaar. Ook worden 51 appartementen in de geliberaliseerde huur aangeboden; voor dat laatste vinden momenteel afrondende gesprekken met een belegger plaats. De bouw van Clarissenhof wordt gerealiseerd door aannemer Van de Ven Bouw en Ontwikkeling

Beeld: VolkerWessels

Advertisment ad adsense adlogger