De Koppels Zwolle opgeleverd aan InteraktContour

De Koppels Zwolle opgeleverd aan InteraktContour

De nieuwe woonlocatie De Koppels werd gisteren aan InteraktContour opgeleverd. De overdracht door Dura Vermeer Bouw Hengelo aan de zorggroep werd feestelijk gevierd. De oude woonlocatie de Koppels, voor mensen met (niet-)aangeboren hersenletsel, was verouderd en te klein.

“De Koppels is licht, ruim en telt 105 appartementen naast dagbestedingsruimten en diverse tuinen”

Wonen voor mensen met (niet-)aangeboren hersenletsel
Bestuurder Gideon Alewijnse van InteraktContour: “Vorig jaar leverden zij woonlocatie Geert de Leeuw in Enschede op precies op tijd en naar wens op. Met de oplevering van De Koppels gaat het weer zo. Hiermee breiden wij opnieuw het woonaanbod voor mensen met (niet-)aangeboren hersenletsel flink uit en dat is hard nodig.”

Passende huisvesting

Koert Terhürne van Dura Vermeer: “InteraktContour en Dura Vermeer zijn twee totaal verschillende organisaties maar we werken beide vanuit hetzelfde gedachtengoed, bij alles wat we doen staat de mens centraal. Het resultaat hiervan zie je terug in deze prachtige woonlocatie in Zwolle, net als de nieuwbouw die we precies een jaar geleden opleverden in Enschede. Het is fijn om voor deze doelgroep passende huisvesting te mogen realiseren.”

Lees verder onder de afbeelding.
De Koppels Zwolle
Bestuurder Gideon Alewijnse van InteraktContour en Koert Terhürne, directievoorzitter van Dura Vermeer Bouw Hengelo onthulden de oude eerste steen.

Groeiende behoefte aan woonzorglocaties

De bouw van de woonlocatie is ontstaan vanuit de groeiende behoefte van woningen voor mensen met (niet-) aangeboren hersenletsel. Het gloednieuwe gebouw is toekomstbestendig in zowel het vastgoed als in het unieke zorgconcept. Hierbij is ingespeeld op duurzaamheid en vanzelfsprekend wordt gebruik gemaakt van de nieuwste (zorg)technologie, met als doel bewoners hier zo zelfstandig mogelijk te kunnen laten wonen en de kwaliteit van zorg te kunnen blijven leveren.

Werving vrijwilligers en medewerkers voor De Koppel

Met de uitbreiding van het woon- en zorgaanbod voor mensen met (niet-)aangeboren hersenletsel is ook een flink aantal extra vrijwilligers en medewerkers nodig. Naast vrijwilligers worden met name zorgassistenten en woonbegeleiders van harte uitgenodigd om langs te komen op 28 en 29 juni tussen 10.00 en 18.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. De Koppels ligt aan de Zijpe 101 in Zwolle. Meer informatie vind je hier.

Natuurinclusief

De nieuwe woonlocatie levert een betekenisvolle bijdrage in de duurzaamheidsambitie van InteraktContour, maar ook die van Dura Vermeer. Het Goede Doen, dat is het doel. Het appartementencomplex is dan ook gasloos, beschikt over een gedeeltelijk groen dak, zonnepanelen en warmtepompen. Voor de opslag van overtollig hemelwater zijn onder de parkeerplaats infiltratiekratten geïnstalleerd. Ook zijn in de gevels nestkasten geplaatst voor vleermuizen en gierzwaluwen.

De Koppels Zwolle opgeleverd aan InteraktContour

De Koppels Zwolle door Dura Vermeer opgeleverd aan InteraktContour.

Advertisment ad adsense adlogger