IJsselstein krijgt nieuwe woonwijk De Oevertuinen met 550 woningen

IJsselstein krijgt nieuwe woonwijk De Oevertuinen met 550 woningen

Aan de Hollandsche IJssel in IJsselstein komt de nieuwe woonwijk De Oevertuinen met circa 550 woningen. Heijmans kocht het voormalig terrein van Roba Metals en ontwikkeld daar de nieuwe woonwijk.

“De Oevertuinen gelegen aan de Zomerdijk in IJsselstein langs de Hollandsche IJssel wordt zes hectare groot”

Centraal in het ontwerp van de nieuwe wijk staan de voetganger en fietser. Parkeeroplossingen worden gevonden in de vorm van parkeerhubs, wat resulteert in een ruime opzet voor ontmoeting en groen langs de Hollandsche IJssel. De gemeenteraad van IJsselstein stemde begin maart 2024 in met het raadsvoorstel. er komen zowel sociale woningen als middensegment- en vrije sector woningen in het plan de Oevertuinen.

De voorbereidingen voor het vaststellen van een nota van uitgangspunten zijn al in gang gezet, met buurtbijeenkomsten die de afgelopen periode zijn gehouden om de gemeenschap te betrekken bij de plannen. Vervolgens worden de plannen verder uitgewerkt zodat een omgevingsplan kan worden opgesteld. Zodra deze succesvol zijn doorlopen is de verwachting dat in 2027 met de bouw wordt gestart van de eerste woningen in De oevertuinen langs de Hollandsche IJssel.

Bron en beeld: Heijmans.

IJsselstein krijgt nieuwe woonwijk met 550 woningen. Zie ook:
Is de plancapaciteit voldoende om de woningbouwopgave te realiseren?

Advertisment ad adsense adlogger