Ontwikkeling 250 woningen en kantoren in Amsterdam ArenaPoort West

Ontwikkeling 250 woningen en kantoorruimte in Amsterdam ArenaPoort West

In Amsterdam ArenaPoort West gaan KanAm Grund Group en CBRE Development Management in opdracht van de gemeente Amsterdam een nieuw project met 250 woningen en 40.000 vierkante meter kantoorruimte ontwikkelen. Het mixed-use project in ArenaPoort West is onderdeel van de groeicorridor Zuidoost.

“In het stadsdeel Arenapoort worden de voor het gebied zo noodzakelijke woningen, nieuwe werkgelegenheid en vrijetijdsvoorzieningen gecombineerd”

De komende jaren zal het gebied in de corridor naar verwachting groeien als gevolg van de plannen die de gemeente Amsterdam heeft. Met de ontwikkeling in het gebied ArenaPoort West wordt ingespeeld op de vraag naar kantoorruimte en woningen in Amsterdam Zuidoost. MVSA en Space&Matter waren gezamenlijk verantwoordelijk voor het ontwerp van respectievelijk de kantoren en de woningen. De ontwikkeling behelst in totaal circa 250 woningen met een co-living concept, een openbare, groene binnentuin en circa 40.000 m² kantoorruimte, verdeeld over twee bouwvolumes. In de plint van het gebouw zijn verschillende commerciële ruimtes en horeca voorzien.

“De ondertekening van deze Afsprakenbrief weerspiegelt onze gezamenlijke ambities voor dit deel van Amsterdam waar zich reeds grote, gerenommeerde bedrijven hebben gevestigd. De mogelijkheid om met dit project bij te dragen aan de verdere groei van dit fantastische stadsdeel waarin voor het gebied zo noodzakelijke woningen, nieuwe werkgelegenheid en vrijetijdsvoorzieningen worden gecombineerd in ons eigen, volledig op duurzaamheid gerichte project is iets waar we bij KanAm Grund Group erg enthousiast over zijn”, aldus Smith van KanAm Grund.

Lees verder onder de afbeelding.
Ontwikkeling 250 woningen en kantoorruimte in Amsterdam ArenaPoort West

“Ons doel is om deze locatie te transformeren naar een aantrekkelijke bestemming met focus op duurzaamheid, diversiteit en wooncomfort. We zijn erg enthousiast over deze ontwikkeling en de samenwerking met KanAm Grund Group. Wij zetten ons gezamenlijk in om ArenAPoort te ontwikkelen tot een dynamisch stadscentrum voor onze toekomstige gebruikers in Amsterdam Zuidoost”, vult Its Bakker van CBRE Development Management aan.

Beeld: MVSA BV, Space&Matter BV, Vivid-vision.

Ontwikkeling 250 woningen en kantoorruimte in Amsterdam ArenaPoort West. Zie ook:
Amsterdam gunt Smart Mobility Hub met sportdak aan Heijmans.

Advertisment ad adsense adlogger