Amsterdam gunt Smart Mobility Hub met sportdak aan Heijmans

Amsterdam gunt Smart Mobility Hub met sportdak aan Heijmans

Gemeente Amsterdam gunt het bouwteam van de Smart Mobility Hub (SMH) aan Heijmans. Naast Johan Cruijff Arena en metrostation Strandvliet in Zuidoost verrijst de komende jaren de Smart Mobility Hub met waterberging en op het dak een sportpark.

“Het daksportpark en de SMH worden zomer 2027 in gebruik genomen”

Mobiliteit en sport op SMH

De SMH wordt het mobiliteitsknooppunt van Amsterdam om te parkeren en over te stappen op stedelijk, regionaal en (inter)nationaal vervoer. Op het dak komt van de hub komt een sportpark. Amsterdam werkt met architectenbureau cepezed aan het ontwerp.

In het bouwteam laat Heijmans zich voor de inrichting van het sportdak bijstaan door Finovi, specialist in innovatieve sportvelden. Naar verwachting start de bouw medio 2025 en wordt de SMH medio 2027 in gebruik genomen.

Waterberging

Heijmans biedt een slimme aanpak om met gezamenlijke expertise tot succesvolle realisatie te komen. Onderdeel daarvan is een waterberging onder de sportvelden die hittestress tegengaat, drinkwater bespaart door bewatering van de begroeiing en wateroverlast op straat tegengaat.

Smart Mobility Hub Amsterdam

Door de sterke groei van Amsterdam moet de schaarse ruimte in de stad steeds slimmer worden gebruikt. De SMH moet daar een belangrijke rol in gaan spelen en bestaat uit drie onderdelen:
– een mobiliteitshub,
– op het dak een sportpark en,
– in de plint maatschappelijke en commerciële voorzieningen.

De SMH vervangt de huidige parkeerterreinen ten noorden van de Johan Cruijff ArenA. Deze maken dan plaats voor de bouw van nieuwe woningen in De Nieuwe Kern en de uitbreiding van sportpark De Toekomst van AFC Ajax.

De hub biedt naast 2160 parkeerplekken voor auto’s en 700 fietsparkeerplekken, ook ruimte voor taxi’s, kiss & ride verkeer, aanvullend openbaar vervoer en touringcars.

Info

Meer lezen over de ontwikkeling en plannen rond de Smart Mobility Hub Amsterdam.

Bron: Gemeente Amsterdam.

Amsterdam gunt Smart Mobility Hub met sportdak aan Heijmans. Zie ook:
Nieuwbouw 767 studentenwoningen Sluisbuurt Amsterdam.

Advertisment ad adsense adlogger