Zalmhaven Rotterdam hoogste gebouw Benelux

De Zalmhaven in Rotterdam is met 215 meter hoogste gebouw in Benelux

Drie jaar na de start van de bouw bereikt De Zalmhaven haar hoogste punt van 215 meter. Het project in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam, omvat drie torens met in totaal 485woningen, commerciële voorzieningen en parkeervoorzieningen.

De herenhuizen en woningen in De Zalmhaven III zijn inmiddels opgeleverd

De Zalmhaven bestaat uit De Zalmhaven I, een toren van 215 meter, geflankeerd door De Zalmhaven II en III, twee gebouwen van 70 meter hoog, gelegen in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam. In de hoge toren komen 256 appartementen.

196 appartementen

In de lagere torens, die deels aan het nieuw in te richten openbare park aan de Gedempte Zalmhaven liggen, worden 196 appartementen en 33 herenhuizen gerealiseerd, in de koop- en huursector. Naast woningen komt er een grote gedeelde daktuin voor bewoners, commerciële ruimten, een parkeergarage (met fietsenstallingen) en een restaurant met panoramisch uitzicht.

De herenhuizen en woningen in De Zalmhaven III zijn inmiddels opgeleverd.Naar verwachting worden de woningen in De Zalmhaven I medio 2022 opgeleverd en De Zalmhaven II in eind 2021.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Makers

Het project is een ontwikkeling van Zalmhaven CV, een samenwerkingsverband van
gebiedsontwikkelaar AM en gebiedsontwikkelaar en investment manager Amvest.
Twee internationaal bekende Nederlandse architectenbureaus werken aan dit project.

De hoge toren is een ontwerp van Diederik Dam van Dam & Partners Architecten. De lagere woongebouwen zijn ontworpen door Kees Kaan van KAAN Architecten. De bouw is in handen van BAM Bouw en Techniek- Speciale Projecten. De huurwoningen worden door Amvest namens AEGON in portefeuille genomen.

Lees ook het bericht uit 2018 over De Zalmhaven

Advertisment ad adsense adlogger