Zalmhaventoren met 218 meter hoogste gebouw Nederland

Zalmhaventoren met 218 meter hoogste gebouw Nederland

De plannen voor de volgende wolkenkrabber aan de skyline van Rotterdam worden steeds concreter. De Zalmhaventoren die momenteel ontwikkeld wordt door Am en Amvest, zal maar liefst 218 meter hoog worden. Dat betekent dat het gebouw met ruime afstand het hoogste gebouw van Nederland wordt. Momenteel is de Maastoren nog het hoogste gebouw, op de Kop van Zuid in Rotterdam, met 165 meter.

De Zalmhaventoren zal waarschijnlijk een multifunctionele bestemming krijgen. Het gebouw moet zowel kantoorruimte, koopwoningen als hotelruimte gaan bevatten. Afhankelijk van of deze bestemmingswijziging lukt, zal het gebouw 475 appartementen krijgen en 7.000 vierkante meter aan commerciële ruimte. Amvest verwacht dat in oktober 2017 met de bouw van de immense toren kan worden begonnen.

150 miljoen

De Zalmhaventoren zal worden gebouwd aan de noordkant van de Erasmusburg, in het Scheepvaartkwartier. Volgens vastgoedmarkt.nl wordt de beleggings- en verkoopwaarde van de toren geschat op 150 miljoen euro, terwijl het voorlopig ontwerp tussen de 12,5 en 25 miljoen wordt geschat.

Zalmhaven Urban

De bouw van de toren maakt onderdeel uit van het nieuwbouwplan Zalmhaven Urban. In het gebied zullen nog twee gebouwen van 70 meter worden gebouwd, waarin 215 appartementen komen. Onder de gebouwen komt een onderbouw met maximaal vijf bouwlagen, waarin een parkeergarage, expeditieruimte en fietsenstalling zullen komen.

Plannen van vóór de recessie

De plannen voor de Zalmhaventoren bestonden al in 2007, vlak voor de bouwrecessie. Nu komt de toren er dus alsnog. Enerzijds kan beredeneerd worden dat de commerciële ruimte in het gebouw bijdraagt aan het aanbodoverschot op de kantorenmarkt in Rotterdam. Anderzijds kunnen voorstanders wijzen op de mogelijke impuls die een toename aan bewoners in het centrum kan geven.

– Zalmhaventoren met 218 meter hoogste gebouw Nederland –

Advertisment ad adsense adlogger