Begin van nieuwbouw De Zuid Scheveningen

Begin van nieuwbouw De Zuid Scheveningen

Vandaag begint Van Wijnen Dordrecht met het nieuwbouwproject De Zuid Scheveningen. Het project omvat de bouw van 85 appartementen en veertien eengezinswoningen op het voormalige Norfolkterrein in Scheveningen. Opdrachtgever is ASR Vastgoed Ontwikkeling.

Afgelopen januari tekenden de betrokken partijen de aannemingsovereenkomst voor de bouw van het eerste deelplan ZuidDuin in het project De Zuid. De 85 appartementen worden onderverdeeld in 52 koopappartementen en 33 vrije sector huurwoningen. Naar verwachting zal het project het derde kwartaal van 2017 opgeleverd worden, zo bericht vastgoedmarkt.nl.

ZuidDuin

ASR ontwikkelt een volledig nieuwe wijk op het voormalige Norfolk terrein. Onder de naam de Derde Haven in Scheveningen worden in totaal 400 woningen, bijna 6.000 vierkante meter aan commerciĆ«le ruimte en 420 parkeerplaatsen gerealiseerd voor de Zuid Scheveningen. Het project wordt in verschillende fasen gerealiseerd, waarvan deel 1 vandaag dus van start gaat. Dit project is genaamd ZuidDuin en wordt aangelegd aan de Houtrustweg. Er worden appartementen met uitzicht op zee, strand en duinen aangelegd en ‘eengezinswoningen in beschut binnengebied’. Woningcorporatie Arcade ontwikkelt aan de zuidelijke kant van het Norfolkterrein ook nog eens 237 woningen, de start van de verkoop van deze woningen zal dit jaar zijn.

Home-made concept

De veertien grondgebonden woningen in ZuidDuin worden ontwikkeld volgens het Homemade-concept van ASR Vastgoed Ontwikkeling. Daarbij hebben de toekomstige bewoners een grote hand in de inrichting en samenstelling van hun eigen woning. Via een online woonplanner kunnen ze zelf de omvang, indeling, architectuurstijl, kleur en samenstelling van de gevel, de positie van de trap, etcetera bepalen.

Advertisment ad adsense adlogger