Flying Theatre – This is Holland

Flying Theatre - This is Holland

J.P. van Eesteren heeft het paviljoen van het This is Holland project opgeleverd. Deze nieuwe attractie naast het Eye museum en de A’DAM Toren in Amsterdam, biedt een adembenemend beeld van Nederland.

De vorm van het gebouw – met de contouren van een olievat – verwijst naar de locatie: het voormalige Shell-terrein.

Het hoogtepunt van This is Holland is The Flight Experience, waarbij het echt lijkt alsof je vliegt. Een vliegervaring die de bezoeker rakelings langs vele ‘must sees’ van Nederland laat scheren.

Transparante plint

In totaal telt het 24 meter hoge gebouw drie verdiepingen boven een transparante plint. Het ontwerp van Mopet Architecten is gerealiseerd in een membraamgevel op een zig zag gevel. De gevel bestaat uit een aluminium kader. Het PVC gevelmembraan zit tussen deze aluminium profielen gespannen.

De vorm van het gebouw – dat de contouren heeft van een olievat – verwijst naar de locatie: het voormalige Shell-terrein. In de naastliggende en door J.P. van Eesteren gerenoveerde A’DAM Toren was voorheen het Shell-hoofdkantoor gevestigd. Als onderdeel van de renovatie van de A’DAM Toren werd vorig jaar ook een parkeergarage gerealiseerd. This is Holland bevindt zich bovenop deze garage.

De vier hoofdkolommen uit de parkeergarage zijn op de begane grond als prefab kolommen doorgezet naar de tweede verdieping. Deze verdiepingsvloer fungeert als tafelconstructie voor de bovenliggende verdiepingen. De eerste verdiepingsvloer is vervolgens met ankers hangend aangebracht.

This is Holland is de eerste in een reeks van deze attracties die zullen verrijzen in een aantal Europese wereldsteden. Het project zal dan ook als blauwdruk gaan dienen voor volgende ‘This is…’-attracties in Europa. This is Holland opent het najaar van 2017 haar deuren.

Advertisment ad adsense adlogger