Wateroverlast? Koop een regenworm!

Wateroverlast? Koop een regenworm!

Steeds vaker hebben we in de zomermaanden te kampen met wateroverlast. Ondergelopen tunnels en kelders, water in de straat. Maar ook ondergelopen grasvelden tijdens een EK of festival zijn niet echt gewenst. Bij het Duizel festival in Rotterdam nemen ze geen halve maatregelen en brengt de regenworm uitkomst.

Het Duizel Festival heeft 20.000 extra ‘bezoekers’ tegen wateroverlast ingehuurd.

Duizel kampt jaarlijks met wateroverlast in het park. Deze doet namelijk dienst als afwateringsgebied voor de Rotterdamse binnenstad. De twintigduizend wormen moeten voorkomen dat de grond wordt vastgestampt en er grote plassen ontstaan.

Bezoekers aan het festival krijgen de regenworm ‘gangmakers’ uitgereikt. De bezoekers kunnen de regenwormen vervolgens zelf uitzetten.

Graafkampioenen

Er zijn achttien soorten wormen, maar de pendelaar is de ultieme graafkampioen. Deze maakt verticale gangen tot drie meter diep. Een gang kan tien tot twintig liter water opvangen waarmee de afvloeiing van het water verdubbeld.

Met alleen de pendelaar redt je het overigens niet. Ook bodembewonende en strooiselbewonende regenwormen zijn van grote waarde. Die maken de bovenste laag aarde los, waardoor het water ook beter de bodem in kan.

De wormen zijn overigens gemakkelijk op internet te bestellen.

Meer informatie: Duizel in het park

Wateroverlast? Koop een regenworm! Zie ook: Naar klimaatbestendige stad.

Advertisment ad adsense adlogger