Gemeente Heerhugowaard schrijft bijzondere aanbesteding uit

Gemeente Heerhugowaard schrijft bijzondere aanbesteding uit

Gemeente Heerhugowaard schreef een Design & Build aanbesteding uit voor multifunctionele sportvoorziening De Draai. Bij deze aanbesteding werd niet alleen op de prijs gelet, maar voornamelijk op de kwaliteit van het gebouw. De vastgestelde aanneemsom bedraagt 4,6 miljoen euro.

Selectie

De gemeente en zorginstelling Esdégé Reigersdaal beoordeelden de ontwerpen. Zij vonden het ontwerp van UArchitects en BAM voor Sportvoorziening ‘De Draai’ de beste inzending.

Ontwerpeisen

Aan het ontwerp werd een aantal eisen gesteld. Zo moet het gebouw een combinatie van sport en zorg zijn. De sporthal moet een NOC*NSF sporthal worden en er moet een dagvoorziening voor de cliënten van Esdégé Reigersdaal worden gerealiseerd. Verder moet het gebouw energieneutraal zijn en een EPC-score van 0 hebben.

Duurzaamheidsmaatregelen

Om aan deze duurzaamheidsmaatregelen te kunnen voldoen, wordt er 720 m2 aan zonnepanelen op het dak en op de zuidgevel gelegd. Door het hele gebouw is er led verlichting, zijn er waterbesparende installaties, is er een gescheiden hemelwaterafvoer en er is een balansventilatie. Al deze maatregelen maken het mogelijk dat het gebouw energieneutraal is en een EPC-score van 0 heeft. Tijdens het bepalen van deze duurzaamheidsmaatregelen is er veel rekening gehouden met het comfort van de gebruikers en de toekomstige exploitatiekosten.

Integraal ontwerpteam

Het ontwerp van UArchitects en BAM voldoet het meest aan de ontwerpeisen. De levendigheid van de activiteiten dragen bij aan de uitstraling van het gebouw, die benadrukt wordt door de prominente hoofdentree. UArchitecten is geadviseerd door Studio WA!. Het integrale ontwerpteam is aangevuld met BAM Techniek voor de installaties en Berkhout Tros als constructeur.

In de planning staat dat het gebouw begin 2016 gereed is. Het Voorlopig Ontwerp wordt momenteel uitgewerkt, zodat de bouw rond mei 2015 van start kan gaan. Het multifunctionele sportcomplex komt in een geheel nieuwe wijk.

Advertisment ad adsense adlogger