Het Nieuwe Metterswane in Nijmegen

Het Nieuwe Metterswane in Nijmegen

De gemeente Nijmegen heeft de omgevingsvergunning voor de bouw van Het Nieuwe Metterswane afgegeven. Hierdoor kan nog dit jaar gestart worden met de bouw van het iconische woongebouw met onder andere ruim 275 appartementen.

“Het Nieuwe Metterswane gaan het vernieuwde poppodium Doornroosje en de Nimbustoren met elkaar verbinden”

Bij station Nijmegen

Het Nieuwe Metterswane wordt een multifunctioneel gebouw op een prominente plek vlakbij het station in de stad. De belangrijkste verbindingen met de binnenstad lopen langs het gebouw. “Het gebouw verbetert de identiteit en de levendigheid van de directe omgeving sterk. Er ontstaat een aantrekkelijke plek om te wonen, werken en verblijven”, aldus KondorWessels Projecten.

Appartementen, horeca, kantoren en winkels

Het Nieuwe Metterswane wordt een getrapt complex van 23 etages met een tweelaagse ondergrondse parkeergarage, kantoren, horeca, een stadssupermarkt en appartementen. De verschillende hoogtes van Het Nieuwe Metterswane gaan het vernieuwde poppodium Doornroosje en de Nimbustoren met elkaar verbinden. Ook wordt het gebouw voorzien van groene daken en een duurzaam energiesysteem en komen er parkeerplekken voor deelauto’s.

Naast de kantoren, horeca en andere bedrijvigheid, komen er in Het Nieuwe Metterswane 276 appartementen, onderverdeeld in sociale huur, midden huur en vrije sector koopappartementen.

Ontwikkeling Stationsgebied

Het stationsgebied Nijmegen verandert de komende jaren volledig en wordt volgens de gemeente Nijmegen toekomstbestendig gemaakt. Een nieuwe entree aan de westzijde bedient de bewoners uit Nijmegen-West. En de centrumzijde van het station wordt vernieuwd voor voetganger, fietser en OV-reiziger. Er komen 2.000 woningen, horeca, kantoren en culturele en maatschappelijke voorzieningen. Bovengenoemd project is daar onderdeel van.

Info

Project Het Nieuwe Metterswane is een ontwerp van de uit Nijmegen afkomstige architect Dirk Peters van Barcode Architects. KondorWessels Projecten, een onderdeel van VolkerWessels, is de ontwikkelaar.

Talis en DW Property zijn straks verantwoordelijk voor de verhuur van de appartementen. Binnenkort tekenen KondorWessels Projecten, Talis en DW Property hiervoor een overeenkomst.

Lees ook:
Uiterwaardenpark Meinerswijk van 300 hectare in Arnhem.

Advertisment ad adsense adlogger