Hoogste punt bereikt van Haagse Hofbadtoren

Hoogste punt bereikt van Haagse Hofbadtoren

Het hoogste punt van de Hofbadtoren is bereikt. De Hofbadtoren vormt met de al aanwezige Couperus-toren de Poort van Ypenburg.

Er is gebruik gemaakt van circulaire gevelelementen

Nu het hoogste punt is bereikt, is deze spreekwoordelijke poort goed te zien. Door de bouw van de Hofbadtoren zorgt Staedion dat er 162 duurzame en betaalbare sociale huurwoningen bijkomen in een stadsdeel waar relatief veel vrijesectorwoningen zijn.

De verwachting is dat de woningen in het tweede kwartaal van 2021 worden opgeleverd. Voor dit project is Staedion een Design- en Build-overeenkomst aangegaan met Loostad Vastgoedontwikkeling uit Apeldoorn. Samen met Wessels Zeist en Ufkes Apeldoorn, zijn deze drie VolkerWessels-bedrijven verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van het UAV-GC-project.

Divers aanbod

Dré Boidin, directeur Onderhoud & Vastgoed Staedion: “Het aanbod in de Hofbadtoren is divers. Er worden twee- en driekamerappartementen tussen de 50 tot 65 m2 gebouwd. Allen hebben een buitenruimte aan de zon- en geluidsluwe zijde. Op deze manier ontstaat een prettig woon- en leefklimaat voor de uiteindelijke bewoners. Daarnaast zijn de appartementen energiezuinig en duurzaam. Zo worden zij aangesloten op de stadsverwarming en zijn hierdoor gasloos.”

Niet alleen op het dak van de Hofbadtoren komen zonnepanelen, maar ook op de zijgevel van het gebouw worden zonnepanelen bevestigd. Ook is er gebruik gemaakt van circulaire gevelelementen. Boidin: “Zo zorgen we er samen voor dat een eigen en nieuw thuis bereikbaar is voor 162 Haagse gezinnen.”

Lees ook: Woontoren en kantoortoren naast Den Haag Centraal

Complexiteit van bouwen

Directeur Henk Driesen van Loostad Vastgoedontwikkeling: “De Hofbadtoren is een uniek project en het derde project dat we voor Staedion realiseren na Het Zamen en de Tuinen van Morgenstond. Wij zijn trots dat het hoogte punt bereikt is. Zeker met de complexiteit van bouwen in de tijd van COVID-19. Ondanks dat we even moesten schakelen, vanwege alle coronamaatregelen, komen er in het nieuwe jaar 162 appartementen bij.”

Planning

De verwachting is dat de Hofbadtoren in het tweede kwartaal van 2021 wordt opgeleverd. Woningzoekenden die graag in de Hofbadtoren willen wonen, moeten ingeschreven staan bij Woonnet Haaglanden. Een paar maanden voor oplevering worden de woningen aangeboden via deze site.

Over Staedion

Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuurt Staedion ruim 37.000 woningen en 6.500 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in Den Haag. www.staedion.nl

Over Loostad

Loostad ontwikkelt vastgoedprojecten in eigen beheer of in opdracht voor derden, met oog voor duurzaamheid, architectuur en leefbaarheid voor de eindgebruiker. www.loostad.nl

Fotobijschrift
Henk Driesen en Dré Boidin voor de Hofbadtoren

Advertisment ad adsense adlogger