Nieuwe woningen in klimaatneutrale Houthaven

Nieuwe woningen in klimaatneutrale Houthaven

In Amsterdam wordt druk doorgebouwd aan de Houthaven, dat de eerste klimaatneutrale wijk van Amsterdam moet worden. Vorige week gaf wethouder Eric van den Burg het officiƫle startsein voor de bouw van nieuwe woningen op het Narva- en Memel-eiland.

Nieuwe woningen Houthaven

Ontwikkelaar VORM realiseert 70 koopwoningen met ondergrondse parkeergarage op het Narva eiland. Tegelijkertijd worden 87 koopappartementen met ondergrondse parkeergarage op Memeleiland gebouwd. Het ontwerp is van Klunder Architecten en Van Aken Architecten. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en worden naar verwachting in 2017 opgeleverd. Daarnaast worden in Parkblok nog eens 130 koopwoningen gebouwd. Het gaat om appartementen, eengezinswoningen en penthouses. De woongebouwen wisselen in hoogte en staan gegroepeerd rondom een gezamenlijk binnenterrein. Aannemer ERA Contour is inmiddels met de voorbereidende werkzaamheden gestart.

Klimaatneutrale wijk

De Houthaven wordt gevormd door 7 eilanden en wordt momenteel getransformeerd van bedrijventerrein tot een groene en autoluwe woonwijk. Daarbij zijn de gemeente en de ontwikkelaars overeen gekomen dat de wijk 100% klimaatneutraal moet worden. Daarom wordt hier milieuvriendelijk gebouwd, met extra aandacht voor energie- en materiaalgebruik. De volledige laatste ontwikkelingen in de Houthaven zijn te vinden in de laatste nieuwsbrief van de gemeente Amsterdam over de wijk.

Advertisment ad adsense adlogger