Imagine Rotterdam bereikt hoogste punt

Imagine Rotterdam bereikt hoogste punt

Imagine, de opvallende nieuwe woontoren aan de Laan op Zuid in Rotterdam markeert de start van de gebiedsontwikkeling Feyenoord City. Vandaag verricht wethouder Chantal Zeegers de feestelijke handeling voor het bereiken van het hoogste punt.

“Oplevering van Imagine is in de zomer van 2024”

Opvallend

De lichte gevelmaterialen maken van Imagine een in het oog springend appartementencomplex aan de skyline van Rotterdam. De appartementen kijken uit op de groene binnentuin, op de Maas, het nieuwe Feyenoord City en richting het centrum. Het complex is ontworpen door Barcode Architects.

295 woningen in Imagine

Het gebouw van gebiedsontwikkelaars AM en Heijmans, omvat in totaal 295 woningen, waarvan 162 koopappartementen, 133 huurappartementen, 120 parkeerplaatsen en 1.500 vierkante meter commerciële ruimte. Het heeft energiezuinige appartementen, het is een klimaatadaptief gebouw en heeft een collectieve binnentuin.

De woonoppervlaktes van de koopwoningen variëren van 48 tot 225 en de huurappartementen van variëren van 50 tot 95 vierkante meter. Parkeren is mogelijk in de onderbouw, waar ook wordt voorzien in deelmobiliteit. Er zijn 16 plekken gereserveerd voor deelauto’s.

Feyenoord City

Imagine ligt op de grens van Parkstad en Feyenoord City in Rotterdam. Het appartementencomplex bestaat uit twee hoge woongebouwen, die op straatniveau worden verbonden door een gebouw met commerciële en maatschappelijke functies. De bouw is in handen van de bouwcombinatie BAM Wonen en Heijmans Woningbouw.

Ontwikkelcombinatie

AM en Heijmans Vastgoed vormen samen de Ontwikkelcombinatie OCFC (Ontwikkelcombinatie Feyenoord City).

Wilco van den Ban, namens de Ontwikkelcombinatie: “Met Imagine zetten we de juiste toon om op deze plek in Rotterdam een duurzame binnenstedelijke leefomgeving te realiseren. Een plek waar bewoners alles kunnen vinden: van wonen tot sport en van park tot uitgaan. We werken goed samen met de gemeente Rotterdam en StiGaM. En we zijn blij met het vertrouwen van de huizenkopers en Vesteda als woningbelegger en -verhuurder in project Imagine”.

Imagine Rotterdam bereikt hoogste punt. Lees ook:
2.500 woningen in Rotterdamse Merwehaven.

Advertisment ad adsense adlogger